Covid aşısı yaptırdı, 1 milyon dolar kazandı

ABD'nin Ohio eyaletinin aşı oranlarını artırmak için başlattığı piyango girişiminin ilk kazananı belli oldu. Abbigail Bugenske 1 milyon dolar kazanırken, çekiliş için 2.7 milyon kişi aşı oldu.

Abone ol

DUVAR - ABD'nin Ohio eyaletinde korona virüsü aşısı yaptıranların sayısını artırmak için valilik tarafından başlatılan 1 milyon dolarlık piyango ve üniversite bursu programının ilk kazananları belli oldu. 'Vax-a-Million' isimli çekilişte, Abbigail Bugenske 1 milyon dolar kazandı. Joseph Costello'ya da tam üniversite bursu verilecek.

2.7 MİLYONDAN FAZLA YETİŞİN KATILDI

Ohio'daki program, aşı yaptıranların sayısının düşük seyretmesi üzerine valilik tarafından başlatılmıştı. Program kapsamında aşı olanlar arasında beş hafta boyunca çekiliş yapılacağı, beş kişiye 1'er milyon ödül ile beş gence üniversite bursu yapılacağı açıklanmıştı. İlk çekiliş öncesinde 2.7 milyondan fazla yetişkinin 1 milyon dolarlık ödülü alabilmek için aşı yaptırdığı belirtiliyor. 

Programı hayata geçiren Cumhuriyetçi Vali Mike DeWine, "Bu yöntemin, bu kadar çok sayıda Ohiolunun aşı yaptırmasına ilham vermesi nedeniyle heyecanlıyız" dedi. 

'AŞI VARKEN KİMSE ÖLMEMELİ'

Ohio valiliğinin bu yöntemle verdiği ödüller, federal hükümetin gönderdiği Covid yardımlarından karşılanıyor. Vali DeWine planını ilk açıkladığında "Birçok kişinin 'Delisin, bu milyon dolarlık çekiliş fikrin israf' diyebileceğini biliyorum. Fakat şimdi aşımız var ve asıl israf, Covid-19'a kaybedilecek hayatlar olacaktır" demişti.

ORAN YÜZDE 33 ARTTI

Çekiliş yapılacağı açıklamasının ardından, Ohio'da ilk doz aşısını yaptıran 16 yaş ve üzerindeki kişilerin sayısının yüzde 33 oranında arttığı belirtiliyor. Çekilişe, Ohio'da yaşayıp, Pfizer veya Moderna aşılarının ilk dozunu yaptıranlar ile tek dozluk Johnson & Johnson aşısını olanlar katılabiliyor.

Ohio'da aşılanma oranlarını artırma amacıyla uygulanan bu plan, ABD'nin diğer eyaletlerinde de benzer çekilişlere yol açtı. Colorado, Maryland, New York eyaleti ve Oregon'da yetkililer çekiliş düzenleyeceklerini açıkladı. Ülkenin bazı eyaletlerinde de, aşıyı cazip hale getirmek için Amerikan Futbol Ligi'nin soyunma odalarında aşı merkezleri kurmak gibi yöntemler kullanılmıştı. (DIŞ HABERLER)