Credit Suisse: Dolar 8.80'i test edebilir

Bankacılık alanının en büyüklerinden Credit Suisse, Merkez Bankası'nın faiz indirimi sinyali vermesi halinde doların 8.80'i test edeceği öngörüsünde bulundu.

Abone ol

DUVAR - Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun yarınki toplantısında faiz kararı açıklanacak. Daha önce, yakın zamanda bir faiz indirimi beklenmezken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrası, finans kuruluşları farklı senaryoları yeniden analiz etmeye başladı.

Zürih merkezli banka ve finans şirketi Credit Suisse, Merkez Bankası'nın faiz kararını temel alarak yaptığı Dolar/TL analizinde kısa vadede kurda 8,30 seviyelerine doğru bir düşüşün olası görünmediğini belirtti. Bloomberght'de yer alan habere göre analistler önümüzdeki günlerde dolar/TL'nin 8,45-8,50 seviyesine gerileyebileceğini ancak Merkez Bankası'nın ağustos toplantısında politika faizini indirmesi ya da piyasalarda eylül ayında bir faiz indirimi beklentisi yaratacak işaretler vermesi durumunda kurda haziran ayında görülen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 8,80'lere çıkabileceğini öngördü.

Credit Suisse analistleri 3. çeyrek sonu için Dolar/TL'de 9,10 olan tahminlerini ise değiştirmedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta yaptığı açıklamada, ağustos ayıyla birlikte enflasyon oranlarında düşüşün başlayacağını söylerken, "Bunu da özellikle buradan bir yerde ben de sinyalimi belli yerlere herhalde vermiş oluyorum, çünkü bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil, zira faiz oranlarında da bir defa düşüşe geçiyoruz" demişti.