Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron'la görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la görüştü. Görüşmeden Suriye başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile geçtiğimiz akşam telefonda görüştü.

DHA'nın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Erdoğan ve Macron Suriye konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Görüşmede liderler, BM Güvenlik Konseyi'nin kararı doğrultusunda Doğu Guta'da bir an önce ateşkesin hayata geçirilmesi ve insani yardımların ulaştırılması için liderler düzeyindeki diplomatik temasların yoğunlaştırılması konusunda mutabık kaldılar.

Suriye konusunda Türkiye, Rusya ve İran'ın Nisan ayı başında İstanbul'da liderler düzeyinde gerçekleştirecekleri üçlü zirveye değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi Kongresi'nde kararlaştırıldığı üzere Anayasa Komitesi'nin kurulmasının Cenevre sürecinin canlanmasına katkı sağlayacağını belirtti.

İki lider, Suriye konusunda karşılıklı diyaloğun devam etmesine önem verdiklerini vurguladılar. Zeytin Dalı Harekatı'nın Türkiye'nin ulusal güvenliğin için yapıldığını söyleyen Erdoğan'ın, Burkina Faso'da Fransız Büyükelçiliği ile Kültür Merkezi'ni hedef alan saldırıları da kınadığı kaydedildi.