Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Görüşmede Rusya'nın Dağıstan bölgesinde gerçekleşen terör saldırıları ele alındı. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan; Türkiye'nin terörün her türlüsüne karşı olduğunu, saldırıları nefretle kınadıklarını belirtirken yaşamını yitirenler için Rus halkına taziye, yaralılar için de acil şifa dileklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bölgedeki tüm çatışmaların sona erdirilmesi için çabalamaya devam edeceğini söyledi."

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Erdoğan-Putin görüşmesine ilişkin Kremlin'de de açıklama geldi. Rusya Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Liderler, terörle mücadele çabalarını yakından koordine etmeye devam etme konusunda mutabık kaldı" ifadeleri kullanıldı.

Rusya'nın resmi haber ajanslarından TASS'ın aktardığına göre, Rusya Devlet Başkanlığı'nın basın servisinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Dağıstan'daki terör saldırısını güçlü bir şekilde kınadığı, Rus halkıyla dayanışmasını dile getirdiği, öldürülenlerin ailelerine içten taziye dileklerini gönderdiği ve yaralılara acil şifalar dilediği' belirtildi. Putin de taziyesi ve desteği için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. 

(HABER MERKEZİ)