Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'le telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kremlin'den yapılan açıklamada, "Liderler, Dağlık Karabağ sorununun Ermenistan ve Azerbaycan halklarının çıkarları doğrultusunda uluslararası hukuk ilkeleri temelinde siyasi ve diplomatik çözümüne alternatif olmadığını kaydetti" denildi. 

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'dan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye-Rusya ilişkilerini geliştirilecek adımlar değerlendirildi.

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmaların da ele alındığı aktarılan açıklamada, "Azerbaycan-Ermenistan gerilimi ile Suriye ve Libya başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, ikili ilişkiler ve bölgesel konularda iş birliği ve diyaloğu sürdürme konularında mutabık kaldı" ifadelerine yer verildi.

KREMLİN: DAĞLIK KARABAĞ SORUNU BARIŞÇIL YOLLARLA ÇÖZÜLMELİ

Kremlin'in görüşmeyle ilgili açıklamasında, Erdoğan ve Putin'in, Azerbaycan-Ermenistan geriliminin siyasi diplomatik yollardan çözülmesi gerektiğini belirttiği aktarıldı.

Açıklamada, "Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki gerilim bağlamında, Kafkasya bölgesindeki durumla ilgili görüş alışverişi yapıldı. Vladimir Putin, gerginliği artıracak her eylemden kaçınmanın önemini vurguladı. Her iki taraf, çatışmanın tamamen barışçıl araçlarla, görüşmeler yoluyla çözme yönündeki ilgisini dile getirdi. Bölgeyi istikrara kavuşturma çabalarını koordine etmeye hazır olunduğu ifade edildi. Liderler ayrıca Dağlık Karabağ sorununun Ermenistan ve Azerbaycan halklarının çıkarları doğrultusunda uluslararası hukuk ilkeleri temelinde siyasi ve diplomatik çözümüne alternatif olmadığını kaydetti" denildi.

'UÇUŞLAR KISMİ OLARAK BAŞLAYABİLİR'

Korona virüsü (Covid-19) salgınıyla ilgili gelişmelerin görüşüldüğü belirtilen açıklamada, salgına karşı işbirliği sayesinde 1 Ağustos’tan itibaren Rusya ve Türkiye arasında uçuşları kısmi olarak yeniden başlatmanın mümkün hale geldiği ifade edildi. (DUVAR-SPUTNİK)