Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçilmişler bal gibi de görevden alınır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen bayramlaşma organizasyonuna katıldı. Burada konuşma yapan Erdoğan, belediyelere kayyım atanmasıyla ve Suriye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşma yaptı. Erdoğan, Van'da yaşanan bombalı saldırıda yaralananlara acil şifalar diledi.

2002 yılından beri kesintisiz bir mücadele döneminde olunduğunu söyleyen Erdoğan, "Bu kenetlenme olmasaydı ne 2007'deki vesayet savaşında, ne Gezi, ne 17-25 Aralık darbe girişimlerinden, ne de terör kılıflı uluslararası operasyonlardan ne de en son maruz kaldığımız darbe teşebbüsünden milletimizi kurtarma imkanımız olmazdı" dedi.

"İDAM KARARINI MİLLET VERİR"

Konuşma sırasında atılan idam sloganlarına "Benim kanaatim bellidir. Bazı Avrupalı liderler diyor ki 'Ama siz idamı savunuyorsunuz.' Bunun kararını verecek olan millettir, Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir, siz değilsiniz. TBMM karar verdiği zaman kimsenin buna karşı çıkma hakkı yoktur."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyeler kayyım atanması ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Bazıları diyor ki 'Seçilmişler görevden nasıl alınır.' Bal gibi de alınır. Bunun daha devamı var. Belediyelerin kamyonlarıyla, greyderleriyle, TNT taşıdılar. Bombalamada kullanılmak için tüp taşıdılar."

"SURİYE'DE TOPRAK HESABIMIZ YOK"

Erdoğan, Irak ve Suriye'de yaşananların sadece bu ülkeleri ilgilendiren sorunlar olmaktan çıktığını belirtti.

Bu nedenle daha Türkiye'nin daha aktif rol alma kararı aldığını ifade eden Erdoğan, "Bizim Suriye'de toprak hesabımız yok. Suriye Suriyelilerindir bunu herkes böyle bilsin. Ama biz istiyoruz ki, kimsenin buralarda toprak hesabı olmasın" şeklinde konuştu.