Cumhuriyet, Enver Aysever'in ayrılışını duyurdu: İsmi üzerinden tartışma yürütülüyor

Cumhuriyet gazetesinde yazar Enver Aysever'le yollar ayrıldı. Ayrılık kararını bugünkü yazısında duyuran Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, Aysever'in isminin 'tartışma konusu olduğunu' söyledi.

Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya yazarlardan Enver Aysever'le yollarını ayırdıklarını duyurdu. "Bir süredir ismi üzerinden tartışma yürütülen gazetemiz yazarı Enver Aysever’le yollarımızı ayırdık" diyen Küçükkaya bugün yayınlanan yazısında şunları ifade etti: "Değerli okurlarımız sizlerin de bildiği gibi Cumhuriyet patronsuz bir gazete... Okurlarımız açısından rahatsızlık yaratan konular gazetemizin Yayın Kurulu’na götürülür ve karara bağlanır. Yazarımızla yollarımızın ayrılması da böyle bir süreçten geçti. Bu kararı geçen cuma günü Enver Aysever’e bildirdim. Aysever’e bugüne kadarki katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz..."

Enver Aysever'in, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 20 kişiye toplamda 18 gün eğitim vererek kurs için günlük 13 bin 250 lira kazanacağı iddiaları kısa süre önce tartışma yaratmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer eğitimin iptal edildiğini açıklamıştı.