'Darbe girişiminin içinde bulunduğum için milletten özür diliyorum'

Darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele düzenlenen saldırıyla ilgili davada Yüzbaşı İsmail Yiğit savunma yaptı. Suçlamaları reddeden Yiğit, "Darbe girişiminin içinde bulunduğum ve ismim geçtiği için milletten özür diliyorum" dedi.

Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Marmaris'te kaldığı otele düzenlenen saldırıyla ilgili davaya devam edildi. Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 43'ü tutuklu 47 kişi yargılanıyor. Bugünkü duruşmada Yüzbaşı İsmail Yiğit ve Yüzbaşı Muammer Gözübüyük savunma yaptı.

Duruşma, İsmail Yiğit'in dün yarım kalan savunmasıyla başladı. Yiğit, mahkeme heyetinden oteller bölgesinin keşfinin tekrar yapılmasını istedi.

'DARBE GİRİŞİMİNDE ADIM GEÇTİĞİ İÇİN MİLLETTEN ÖZÜR DİLİYORUM'

Otelin güvenlik görevlisini darp etmediğini öne süren Yiğit, "Hiçbir polisi de şehit etmedim. Hayatım boyunca çok çatışmaya girdim ve boş kovan toplamadım. Kimsenin okumuş üflenmiş parasına ihtiyacım yok. Bende 1 dolar hiç olmadı. İddianameyi okudum FETÖ ile bağlantım olmadığı için 'Kesin tahliye olurum' diye düşündüm. Darbe girişiminin içinde bulunduğum ve ismim geçtiği için milletten özür diliyorum. Davayı uzatma gibi bir niyetim yok. Çünkü ailem İstanbul'dan buraya gelip gidiyor" dedi.

'BAĞIRA BAĞIRA SUİKAST YAPILMAZ'

Öğle arası verilen duruşma, Muammer Gözübüyük'ün savunması ile devam etti. Suikast suçlamasını reddeden Gözübüyük, "Davul-zurnayla bağıra bağıra suikast yapılmaz. Gizlilik prensiplerine uyulur. Uygun yer ve silah seçilir. Bunların hiçbiri bizimle uyuşmuyor. Yeri geldiği zaman görev iptal edilir. Bizde herhangi susturucu ve keskin nişancı silahı yoktu" diye konuştu.

Basında suikastçı olduklarına dair haberler çıktığını söyleyen Gözübüyük, "Olayın ertesi günü suikast listesi yayınlandı. Biz de bunun içine çekilerek, olayın kurbanı olduk. Olmayan bir şey yüzünden bize iftira atıldı. Cumhurbaşkanın orada olduğuna yönelik hala bir kanıt yok" ifadelerini kullandı.

'MAKSAT BİZİMLE ÇATIŞMAKTI'

Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı'nı korumak için görev verildiği iddia eden Gözübüyük, "Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı'nın emniyeti konusunda görev yapacağım söylendi. Bu emri sorgulayamazdım. Biz bölgeye gittiğimiz zaman sis yakılmış, sanki birileri bizi bekliyordu. Oteldeki odaya girdim ve şehit, yaralı yoktu. Cumhurbaşkanı ayrıldıktan sonra korumaları neden orada bekletildi? Maksat bizimle çatışmaktı. Amaç, asker ile polisi karşı karşıya getirip, onun üzerinden prim yapmak mıydı?" şeklinde konuştu.

Esasa ilişkin savunmaların ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Binbaşı Şükrü Seymen'in avukatı İsmail Kara ve Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in avukatı Nevra Hükkamoğlu'nun iş yoğunluğu gerekçesiyle, mazeretli sayılmaları talepleri reddedildi.

Duruşma, yarın devam edecek. (MUĞLA/DHA)