Darptan tutuklanan eski Bursaspor Başkanı tahliye edildi

Evine gelen avukatları ve icra memurunu dövdürdüğü iddiasıyla tutuklanan eski Bursaspor Başkanı Emin Adanur ve 3 kişi tahliye edildi.

Abone ol

BURSA - Eski Bursaspor Başkanı Emin Adanur, 24 Nisan’da evine hacze gelen avukatlar ile icra memurunu dövdürdüğü iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Avukatlar ve icra memuru Emin Adanur hakkında şikayetlerini geri çekti. Savcı tutukluluğun devamını talep ederken mahkeme heyeti Adanur ve 3 kişi hakkında tahliye kararı verdi.

AVUKATLAR VE İCRA MEMURU 3 KİŞİ TARAFINDAN DARP EDİLMİŞTİ

Bursa Barosu üyesi avukatlar E.K. ve B.S ve icra memuru L.A.G, 24 Nisan'da öğlen saatlerinde Nilüfer ilçesinde icra memuruyla birlikte haciz işlemi için Bursaspor’un eski başkanlarından, Vatan Partisi Genel Başkan Danışmanı iş insanı Emin Adanur’a ait eve gitmiş, avukatlar ve icra memuru, burada 3 kişi tarafından darbedilmişti.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında icra takibinde görevli avukatlara ve icra memuruna yönelik olarak “Görevi yaptırmamak için direnme", "Kasten yaralama", "Tehdit", "Hakaret” suçlarını işledikleri iddia edilen şüpheliler Emin Adanur, Bülent Can K., İbrahim A. ve Berkay Yusufcan B. tutuklanarak kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmişti.

İLK DURUŞMADA BÜTÜN SANIKLAR TAHLİYE EDİLDİ

Tutuklamalara ilişkin açılan davanın ilk duruşması, 29 Mayıs 9'ncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde saat 14.00'da görüldü. Duruşmada, önce sanıklar, ardından avukatlar ve icra memuru olayın nasıl gerçekleştiğini anlattı. Avukatlar E.K ve B.S, icra memuru L.A.G, Adanur hakkındaki şikayetlerinden vazgeçtiklerini belirtirken, diğer şüphelilerin kendilerine saldırdığını ve darp edildiklerini iddia etti.

Savcı, bütün sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesi yönünde mütalaasını verdi. Sanık Adanur'un avukatları, olayda saldırının olduğuna dair bir kanıt olmadığını, savcının tutuklama talebini kabul etmedikleri yönünde savunma verdi. Diğer sanıkların avukatları da müvekkillerinin tahliye edilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, bütün sanıkların tahliyesine karar verdi.