David Beckham'ın referandumda oyu AB'ye

İngiltere'nin en ünlü futbol yıldızlarından David Beckham, perşembe günü düzenlenecek referandumda 'AB'de kalalım' diyecek.

Abone ol

DUVAR - İngiltere Perşembe günü düzenlenecek AB referandumu için nefesini tutmuşken, dünyaca ünlü İngiliz futbolcu David Beckham da oyunun rengini açıklayanlara katıldı. Beckham, Avrupa Birliği’nde kalınmasına destek verdi.

CANTONA'LI MESAJ

Instagram hesabından Manchester United’da bir zamanlar birlikte top koşturduğu Fransız futbolcu Eric Cantona ile bir fotoğrafını paylaşan Beckham, uzun mesajında şu mesajında AB üyeliğine desteğini şu ifadelerle beyan etti:

Birlikteyken güçlü olduğumuz, hareketli ve iç içe geçmiş bir dünyada yaşıyoruz. Çocuklarımız ve onların çocukları için dünyadaki sorunlara yalnız değil, birlikte göğüs germeliyiz. Bu nedenle, AB’de kalınması için oy vereceğim.”

'FARKLI FİKİRLERE SAYGI DUYULMALI'

Beckham mesajında "Referandum sonucu ne olursa olsun her zaman harika olacağız" deyip, "İki tarafın da fikrini savunma hakkı var ve Avrupa referandumundan her ne sonuç çıkarsa çıksın, buna saygı duyulması gerekir" diye yazdı.

'AB TAKIMI DAHA BAŞARILIYDI'

Yıldız futbolcu, 'gençlik kulübüm' diye tanımladığı Manchester United'da birlikte top koşturduğu İngiliz futbolcuları tanımlayıp şöyle devam etti: "Fakat Danimarkalı Peter Schmeichel'ın kaleciliğinde, İrlandalı Roy Keane'nin liderliğinde ve Fransız Eric Cantona'nın yeteneği sayesinde daha iyi ve daha başarılı bir takım olduk."

'AVRUPA BANA KUCAK AÇTI'

Beckham, Madrid, Milano ve Paris takımlarında da oynadığını hatırlatıp, "O harika Avrupa kentleri ve ateşli taraftarlı beni ve aileme kucak açıp bize, benzersiz ve ilham verici kültürler ile insanların tadını çıkarma şansını tanıdı" ifadelerini kullandı.

CAMERON MEMNUN

Beckham’ın uzun mesajı 15 dakika içinde 50 binden fazla beğeni alırken, AB’de kalma yanlısı Başbakan David Cameron da memnun görünüyor. Cameron, yıldız futbolcunun açıklamasından kısa süre sonra Twitter hesabından “Beckham’ın AB'de kalmayı desteklemesinden çok memnunum" mesajını yazdı.

ANKETLER NE DİYOR?

Öte yandan, AB üyeliği yanlıları anketlerde de öne geçti. Daily Telegraph gazetesinin ORB şirketine yaptırdığı ankete göre, üyelik yanlılarının oranı yüzde 53. AB’den çıkmayı isteyenlerin oranıysa yüzde 46.