Davutoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a: Korkmayın, istişareden fayda görürsünüz

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu hazırladıkları parlamenter sistem önerisini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ardından yarın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da randevu talep eden Davutoğlu, “Korkmayın, bizimle istişareden ve görüşmeden sadece fayda görürsünüz. Görüşme taleplerini reddetmek özgüven eksikliğinin eseridir” dedi

Abone ol

ANKARA - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, haftalık olağan basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu, 1 Kasım’da gerçekleştirdikleri büyük kongre sonrası Türkiye’nin siyasi geleceği açısından zorlu bir tarihi eşinin aşıldığını ifade ederek, “Partimizin oluşum süreci açısından tarihidir. Çünkü artık aziz ülkemizin her yerinde dinamik teşkilatlarıyla var olan kurumsallaşmış bir partiyiz. Ülkemizin siyasi geleceği açısından tarihidir, çünkü artık seçimlere katılma hakkı kazanmış olan Gelecek Partisi olmaksızın bir siyasi denklem kurulması imkânsızdır” dedi.

'ERDOĞAN’IN KENARA İTTİĞİ İSİMLERİ DEVREYE SOKMA ÇABASININ SEBEBİ GELECEK PARTİSİDİR'

Gelecek Partisi’nin bugünlere korku duvarlarını aşarak geldiğine dikkat çeken Davutoğlu,
“Bugünlere korku duvarlarını aşarak geldik. Büyük kongremizde vurguladığım gibi İstiklal Marşımızın “Korkma!” hitabından ilham alan gelecek gönüllüleri Anadolu’yu ayağa kaldırdı ve olmaz denilenleri olur kılarak milletimizin üzerindeki kara bulutları dağıtmaya başladı. Nitekim 1 Kasım’da gerçekleştirdiğimiz Büyük Kongre’den sonra yaşananlarda iktidarın dalga dalga yayılan bu umut karşısında paniklerinin etkisi bulunmaktadır. Ülkeyi cehaletiyle ve kibriyle ekonomik bir felakete sürükleyen Hazine Maliye Bakanı'nın istifasında da AK Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan’ın geçmişte kenara ittiği isimleri tekrar devreye sokma çabasında da unuttuğu reform, hukuk, adalet gibi kavramları hatırlamasında da Gelecek Partisi rüzgarının oluşturduğu siyasi iklimin büyük etkisi vardır” ifadelerine yer verdi.

 PARLAMENTER SİSTEM ZİYARETLERİ: YARIN KILIÇDAROĞLU’NU ZİYARET EDECEĞİZ

Gelecek Partisi’nin 9 Kasım’da tam demokrasi için açıkladığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem kapsamında siyasi partileri ziyaret ettiklerini ifade eden Davutoğlu, ilk olarak İYİ Parti Lideri Meral Akşener ile görüştüğünü belirterek, şöyle konuştu:

“Bu önerimizi kendileriyle paylaşmak üzere bütün siyasi parti liderlerinden randevu talebinde bulunuyoruz. İlk olarak dün İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’i ziyaret ederek hem geniş kapsamlı istişarelerde bulunduk hem de önerimizi kendisiyle paylaştık. Ayrıca siyasal sistem konusunda çok sağlam bir ortak zemine sahip olduğumuz görmek de bizi çok memnu etti. Yarın da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek görüşlerimiz paylaşacağız. Buradan başta AK Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan olmak üzere iktidara da bir kez daha sesleniyorum: Randevu ve görüşme talebimize şimdiye kadar, bayramlaşma taleplerimize bile olumsuz cevap verme tutumunuzu değiştirin. Bu konuda da bir reform yapın ve selam verenin selamını alma farzını yerine getirin. Korkmayın, bizimle istişareden ve görüşmeden sadece fayda görürsünüz. Şu anda farklı görüş ve yaklaşımlara sahip olsak da biz düşman ya da hasım değiliz. Görüşme taleplerini reddetmek özgüven eksikliğinin eseridir.”

DAVUTOĞLU: BU İKTİDARIN ADI ACI REÇETE İKTİDARI

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “acı reçete” konusunda da cevap veren Davutoğlu,

“İki katına çıkmış borç, delik deşik olmuş bütçe, çılgınca israf, yolsuzluk projeleri, üç-beş müteahhit düzeni, çift haneli faiz-enflasyon-işsizlik, Allah’ın her günü gelen zamlar… Bu enkazın üstünü örtecek kılıf bulamazsınız. Sattığınız 120 milyar doların, milletin cebinden alıp israf ettiğiniz milyarların, Euro’yu 10 liraya, doları 9 liraya çıkarmanı hesabını vereceksiniz. Öyle af dileme mizansenleriyle kurtulamazsınız. Bu iktidarın ismi artık acı reçete iktidarıdır. Eğer bir reform seferberliği olacaksa bunun tek yolu sıfırdan bir tam demokratik Anayasa ile mümkündür" ifadelerini kullandı.

PANDEMİ ÖNERİLERİ

Davutoğlu, korona virüsünü kontrol altına almak için de şu önerileri sıraladı:

-"Biz Dünyada sağlıkta bir numarayız, Amerika ve Avrupa çok kötü durumda" savunmasından vazgeçmek ve gerçek tabloyu açıkça kamuoyu ile paylaşmak.

-Sorumluluğu halka yükleme konforu yerine iş birliğini teşvik ederek maske mesafe ve hijyene uyumu arttırmak

- Hiç olmazsa İstanbul için okulların ara tatilde olması göz önünde bulundurularak en az 2 ya da 3 haftalık bir kapanma planlamak kaçınılmaz olmuştur. (DUVAR)