DBB ile Baro arasında protokol: Şiddet mağduru kadınlara hukuki destek verilecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, şiddet mağduru kadınlara yönelik hukuki destek sağlanması amacıyla Diyarbakır Barosu ile protokol imzaladı.

Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Diyarbakır Baro Başkanlığı arasında şiddet mağduru kadınlara yönelik danışma ve hukuki destek sağlanması amacıyla “Kadınlara Adli Yardım ve Belediye Personeline Yönelik Eğitim Hizmeti Alınması İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Protokole dair konuşan Eş Başkan Bucak, kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığına dikkati çekerek, kadına yönelik şiddetin durdurulması, şiddetle ilgili farkındalık çalışmaları ile şiddet gören kadınların hukuki ve adli yardım alması konusunda ülkede ve kentte önemli bir gündem olduğunu söyledi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren de hak arama özgürlüğünde yargıya ve adalete ulaşabilmenin önemli bir ekonomik sorun olduğunu vurgulayarak, “Sadece Diyarbakır Barosu şiddet mağduru olan kadınlara destek sunma çalışması içerisinde ama maalesef bunu mevcut kaynaklar dolayısıyla yerine getiremiyoruz. Bu anlamda bir kez daha Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

İmzalanan protokol ile adli yardım hizmetlerinin bir kısmı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi imkanlarıyla karşılanacak. Şiddet mağduru kadınlar, hukuki destek almak için Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır Barosuna başvuru yapabilecek. Kadınların başvuruları, Diyarbakır Barosu Adli Yardım Merkezi tarafından belirlenen şartları taşıyıp taşımadığı konusunda incelendikten sonra karara bağlanacak. Diyarbakır Barosu, protokol çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki personele eğitimler verecek.