DEDAŞ'ın suç duyurusunda bulunduğu Eren: Biçilmemiş tarlada anız olabilir mi

Çınar ve Mazıdağı'ndaki yangının sebebi olarak telleri gösterdiği için DEDAŞ'ın suç duyurusunda bulunduğu Eren: Yangın tellerden çıkan kıvılcımlarla başladı. Biçilmemiş tarlada anız olabilir mi?

Abone ol

DUVAR - Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. 14 kişinin hayatını kaybettiği Diyarbakır Çınar ve Mardin Mazıdağı'ndaki yangının ilk tanıklarından olan ve "elektrik tellerinden çıktı" diyen İbrahim Eren hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Yangının çıktığı noktanın hemen yakınında ikamet eden Eren, elektrik tellerinin birbirine çarpıp kıvılcımlar çıkardığı ve altındaki otları tutuşturduğunu anlattı. 

Evinin yakınındaki bölgede İlke TV'ye konuşan İbrahim Eren ilk olarak saat 22.00 sıralarında çocuğunun tellerden çıkan alevleri pencereden gördüğünü ifade ederek "Pencereden baktım. Teller sürekli birbirine sürtüyor, kıvılcımlar çıkarıyordu. Sonra hemen tellerin altındaki otlar tutuşmaya başladı. Sonra hemen traktörle müdahale etmeye çıktım. Geldiğimde yangın 500 metre ileriye yayılmıştı" dedi.

'SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM'

O dakikalarda şiddetli bir fırtına olduğunu aktaran İbrahim Eren, ilk gün çekip yayınladığı videoyla ilgili DEDAŞ'ın suç duyurusunda bulunmasına ilişkin şunları söyledi: "Ben iddiamın arkasındayım. Gerekirse bunu hukuk önünde de dile getiririm. Zaten uzmanlar, bilirkişiler gelip bakacak. Olayın başlangıç noktasını onlar da tespit edecekler. 

DEDAŞ ekipleri benim açıklamamın ardından panikle sabah 6-7 gibi gelip bu telleri germişler. 'Bir kusur olmadığını' kanıtlamak' için. Biz delillerin karartılmasına izin vermeyecektik ama cenazelerimiz vardı, ben adli tıptaydım. Köye geldiğimde burayı bitirmişlerdi. Köyün arka tarafında da kusurlu yerler vardı. Onları onarmaya çalışırlarken barodan arkadaşlar geldiler. Onları belgeledik. O görüntülerle falan kayıt altına aldık."

'1000 DÖNÜM EKİLİ BUĞDAY YANDI'

Resmi açıklamalardaki 'anız yangını' iddiasını reddeden ve yangının başladığı bölgede kül olmuş başakları gösteren Eren "Biçilmemiş tarlada anız olabilir mi? Ellerini vicdanlarına koysunlar. Şu anda köyde 1000 dönüm civarı ekili buğday yandı. 1000'in üzerinde küçük baş hayvan telef oldu. İki akrabamız vefat etti. Bütün köyün 100 milyon değerinde sulama ekipmanı, meyve ağaçlarımız yandı" diye konuştu.    

(HABER MERKEZİ)