DEM Parti Eşbaşkanlarından Van'daki gözaltılara tepki: Bizi susturamazlar

Van'daki gözaltılara tepki gösteren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Kürtçe yazılamaların silinmesi ve halay avıyla başlayan Kürt düşmanlığının bir devamı" olduğuna dikkat çekti.

Abone ol

DUVAR - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin Van il eşbaşkanlarının da aralarında olduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakırhan, "Dün Van İl binamıza yapılan saldırı, gece ev baskınları ile devam etti. İl Eşbaşkanlarımız Veysi Dilekçi ve Gülşen Kurt’un da aralarında olduğu çok sayıda arkadaşımız gözaltına alındı. Caddelerdeki Kürtçe yazılamaların silinmesi ve halay avıyla başlayan Kürt düşmanlığının bir devamı olan bu haksız, hukuksuz girişimler derhal son bulmalıdır. Arkadaşlarımız serbest bırakılmalıdır. Bu faşizan zihniyeti asla kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

'KÜRT DÜŞMANLIĞINA HİZMET EDİYOR'

Saldırıların sadece DEM Parti'ye veya bir gruba yönelik olmadığını söyleyen Bakırhan, "Bu saldırılar, demokratik siyasete, farklı düşüncelere ve kimliklere yöneliktir. Bu saldırılar Van halkının iradesine yöneliktir. Bu saldırılar, Kürt düşmanlığına ve toplumsal ayrışmaya hizmet etmektedir. Bu saldırılar, bizi yıldırtamaz, bizi susturamaz! Bizler, haklı davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

HATİMOĞULLARI: BU AKIL TUTULMASINDAN VAZGEÇİN

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da gözaltılara tepki gösterdi. "Van başta olmak üzere birçok ilde Kürt diline, kültürüne, kimliğine yönelik ırkçı pratiklerin sonucu olarak gelişen bu girişimleri asla kabul etmiyoruz. Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın" diyen Hatimoğulları, "Halay suç değildir, Kürtçe uyarı yazısı suç değildir, basın açıklaması suç değildir. Tüm bunlar asgari demokratik haklardır. Bu akıl tutulmasından vazgeçin. Buradan sağduyulu tüm kamuoyu çevrelerine sesleniyorum: Bu keyfiyet politikaları ve aleni düşman hukukunun karşısında duralım, sesimizi yükseltelim" ifadelerini kullandı.

(SOSYAL MEDYA)