DEM Parti: Hiçbir felakette iktidar halkın yanında değil

Diyarbakır yangınıyla ilgili açıklama yapan DEM Parti, "Hiçbir felakette ve faciada devlet ve iktidar halkın yanında değil. Depremde yoklar, yangında yoklar, sel felaketinde yoklar" dedi.

Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'ın Çınar ve Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasında meydana gelen yangınla ilgili açıklama yapan DEM Parti, “Bu facia bir kez daha gösterdi ki yaşanan hiçbir felakette ve faciada devlet ve iktidar halkın yanında değil” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) resmi sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Dün gece saatlerinde başlayan ve yerleşim yerlerine kadar yayılan yangında 7 kişinin hayatını kaybettiği, 10’u ağır olmak üzere 44 kişinin yaralandığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yangın faciasının yaralarını halkımızla birlikte sarıyoruz. Acımız büyük, halkımızın başı sağ olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. İktidarın müdahale etmekte geciktiği, yetersiz kaldığı faciaya karşı, başta Diyarbakır, Mardin, Van olmak üzere bütün bölge belediyelerimiz yangına müdahale ederek ve halka yardım ulaştırarak seferber oldu.

Belediye Eşbaşkanlarımız, Milletvekillerimiz, Bileşen Partimiz DBP'nin Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, facianın yaşandığı köylerde halkla birlikte hem acıları paylaşıyor hem de yaraları sarmaya devam ediyor.

Bu facia bir kez daha gösterdi ki yaşanan hiçbir felakette ve faciada devlet ve iktidar halkın yanında değil. Depremde yoklar, yangında yoklar, sel felaketinde yoklar. Ancak bizim halkımızla birlikte her türlü felaketin üstesinden gelecek gücümüz var!” 

(HABER MERKEZİ)