DEM Partili Dersim Belediyesi Eşbaşkanı Cevdet Konak ifade verdi

DEM Partili Dersim Belediyesi Eşbaşkanı Cevdet Konak, hakkında açılan “terör örgütü propagandası” soruşturması iddiasıyla bugün ifade verdi.

Abone ol

DERSİM - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Dersim Belediyesi Eşbaşkanı Cevdet Konak, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, yerel seçimlerden önce yaptığı konuşmalarında “terör örgütü propagandası” yaptığı iddiasıyla ifadeye çağrılmıştı.

Konak, bu kapsamda bugün ifade verdi.

Konak, konuşmalarındaki “Kürdistan, Sakine Cansız, Mazlum Doğan” ifadelerinden ötürü “terör örgütü propagandası” yaptığı iddiasıyla bugün ifade vermek üzere avukatı Kenan Çetin ile Tunceli Adliyesi’ne geldi.

Tunceli Cumhuriyet Savcılığı’na ifade veren Konak, ifadesinin ardından süreci takip eden herkese teşekkürlerini iletti.

Avukat Kenan Çetin ise soruşturmaya ilişkin olarak şunları söyledi: “Sayın Konak’ın seçim öncesi aday adaylık sürecinde yaptığı konuşmalarla ilgili, 'Kürdistan Dersim'dir Dersim Kürdistan’dır', 'Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, İbrahim Kaypakkaya, Sakine Cansız', 'Dağların anahtarını kaybettik' sözleriyle ilgili sorular soruldu. Bunun örgüt propagandası suçlamasıyla açıldığı beyan edildi. Biz de örgüt suçlaması oluşmayacağını, takipsizlik kararı verilmesini talep ettik. Bunların ilimizde, bölgede birçok davada yargılama konusu olduğunu ve beraat kararları bulunduğunu söyledik. Herhangi bir gözaltı işlemi ve adli kontrol kararı yok. Başkanımız ifadesi bittikten sonra hizmetlerine devam ediyor” diye konuştu.

Konak’ın ifadesi alınırken Dersim Belediyesi Eşbaşkanı Birsen Orhan, Başkan Yardımcısı Mustafa Taşkale ve DEM Parti il yöneticileri de destek için adliyeye geldi.