DEM Partili Koca'dan kayyım iddialarına yanıt: 'Atı alan Üsküdar’ı geçti' dönemi bitti

DEM Parti Milletvekili Perihan Koca, Akdeniz Belediyesi’ne kayyım atanması ihtimaline dair söylemlere karşı "'Atı alan Üsküdar’ı geçti' dönemi bitti. Bu dönemde izin vermek yok” dedi.

Abone ol

MERSİN - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekilleri Ali Bozan ve Perihan Koca, bugün düzenlenen kahvaltıda Mersin’de bulunan basın mensupları ile bir araya geldi.

Bozan ve Koca, burada gazetecilerin sorunlarını dinledi ve sorularını yanıtladı. Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener’in Akdeniz Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu 27 belediyeye kayyım atanmasına dair yazısına dikkat çeken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koca, “Tüm emek demokrasi güçleri ile beraber kayyum güçlerini nasıl çöpe atacağımıza dair Van’da çok ciddi bir cevap verdik. 'Atı alan Üsküdar’ı geçti' dönemi bitti. Bu dönemde izin vermek yok. Başta bizler, halkın iradesini kendi görev ve sorumluluğumuzu bilerek buradan ilerleyeceğiz” dedi.

Koca, annesine dair iddialarına ilişkin sorulara da cevap vererek şunları söyledi: “2016’da vefat eden annemi de işin içine soktukları kirli bir kara propaganda yürütülüyor. Buna ilişkin Pazartesi günü suç duyurusunda bulunacağız. Tazminat davasından gelen ücreti de sokak hayvanlarına bağışlayacağım.”

Ali Bozan da Mersin’in kent sorunlarına konuşmak üzere tüm partilerin Mersin milletvekillerine bir araya gelme çağrısında bulundu.