DEM Parti'li Perihan Koca sokak hayvanları için soru önergesi verdi

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, sokak hayvanlarına yönelik artan tartışmalar ve nefret kampanyası üzerine konuyu Meclis'e taşıdı.

Abone ol

DUVAR - Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüler Kurulu üyesi ve DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, sokak hayvanları ile ilgili artan tartışmalar ve nefret kampanyası üzerine Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından cevaplanması istemiyle soru önergesi verdi.

Soru önergesinde sokak hayvanlarına yönelik toplatılma ve uyutulma çağrılarının basın ve sosyal medya organları aracılığıyla yükseltildiği, kimi siyasetçilerin de bu çağrılara eşlik ettiği belirtildi. Soru önergesi metninde kimi kamu kuruluşlarının da oluşturulan nefret kampanyasına destek verdiklerine dair bir izlenim oluştuğu belirten Koca, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya şu soruları yöneltti:

"1. Bakanlığınızın sokak köpeklerinin uyutulması ile ilgili bir hazırlığı var mıdır? Varsa bunu kamuoyuyla paylaşmayı düşünüyor musunuz?

2. Sokakta yaşayan köpeklerin olası uyutulması hangi kanun çerçevesinde gerçekleştirilecektir?

3. Belediyelerce toplanan hayvanların akıbetleriyle ilgili bilgiler kamuoyuyla niçin paylaşılmamaktadır? Bu konuda bakanlığınızın bir girişimi olacak mıdır?"