DEM Partili Sarıtaş, öğrenciye ajanlık teklifini Yerlikaya'ya sordu

DEM Partili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Siirt'te 18 yaşında bir öğrenciye polis tarafından ajanlık teklif edildiği iddialarıyla ilgili soru önergesi verdi.

Abone ol

DUVAR - Siirt'te bir öğrenci yurdunda 18 yaşındaki bir lise öğrencisine ajanlık teklif edildiği iddiasını Meclis gündemine taşıyan DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya'nın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Sarıtaş, önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

- Öğrenci yuruduna gelip müdür odasında hukuksuz bir şekilde bir öğrenciyi sorgulayan ve tehdit eden “polisler” kimdir, haklarında bir işlem başlatılmış mıdır?
- Genç öğrenciye para teklifinde bulunan ve tehdit eden 'polisler' kimdir? Bunu hangi yetki ile yapmışlardır?
- Kendilerine dayatılan ajanlık teklifini kabul etmeyen yurttaşların can güvenliğini sağlama adına almış olduğunuz tedbirler nelerdir?
- Bakanlığınız, MİT ve Emniyet çalışanlarının muhatap gösterildiği kaçırılma, usulsüz sorgulama ve ajanlık dayatması gibi içerisinde ağır hak ihlallerini barındıran olaylara dair herhangi bir açıklama yapacak mıdır?
- Son beş yıl içerisinde bakanlığınıza baskı ve tehdit yöntemleriyle; ifade alma, mülakat yapma, ajanlaştırma ve kaçırma olaylarıyla ilgili kaç başvuru yapılmıştır? - Bu başvuruların kaçından sonuç alınmış, failler tespit edilmiş ya da dava açılmıştır?