DEM Parti'ye geçen belediyede araçların kasası var motorları yok
Urfa’da yönetimi AK Parti’den DEM Parti’ye geçen Ceylanpınar’da, belediyeye ait ve envanterde kayıtlı bulunan araçların bakımının yapılmadığı, motorlar dahil birçok parçasının söküldüğü ortaya çıktı.
URFA - 31 Mart’taki seçimlerinde yönetimi AK Parti’den Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisine (DEM) geçen Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde, belediyeye ait araçların motorlarının sökülerek atıl duruma getirildiği iddia edildi.
AK Parti’nin 2014 yerel seçimlerinde, dönemin DTP’li (Demokratik Bölgeler Partisi) belediyesinden devraldığı tamamına yakını yeni olan araç filosunun ise kullanılamaz hale geldiği açıklandı. Son seçimlerde Ceylanpınar belediyesi AK Parti'den DEM Partiye geçmişti.
Resmi kayıtlara göre belediyenin şu an envanterinde 89 adet araç ve iş makinası bulunuyor. Ancak yönetime geçen DEM Parti Ceylanpınar Belediyesi Eşbaşkanlar Rahşan Yazar ve Uğur Kahraman, belediyeye ait garaj ve şantiyelerde inceleme yaptıklarında bu araçların yüzde 75’inden fazlasının kullanılamaz halde olduğunu gördü.
‘TAM ANLAMIYLA BİR ENKAZ DEVRALDIK’
Rahşan Yazar, incelemeleri sonucu yaptığı açıklamada, “65 araçlık bir filo devralan AKP yönetiminin tüm araç ve iş makinalarını kullanılamaz halde bırakmış olduğunu gördük” dedi.
Yazar, “Şu anda tüm araçlar pert durumda ve hiçbir şekilde hizmet götüremiyoruz. Günlük temizlik işlerini bile biz geldikten sonra ivedilikle tamir ettirdiğimiz araçlarla yapmaya çalışıyoruz. Tam anlamıyla bir enkaz devraldık. Bu enkazı ayağa kaldırarak hizmet etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Yaptıkları incelemelerde araçların tamamına yakınının rutin
bakım, muayene ve sigortalarının yapılmadığını belirten eş
başkanlardan Uğur Kahraman ise atıl duruma getirilen araçların
motorları başta olmak üzere birçok parçalarının sökülüp
götürüldüğünü söyledi.
Kahraman, “Böyle bir enkaz bırakmakla asıl amacın elimizi kolumuzu
bağlamak, hizmet edemeyecek duruma getirmek olduğunu anlıyoruz. Ama
biz halkımızın gücü ve desteğiyle tüm sorunları aşıp, yine
halkımıza yakışır hizmetler yapacağız” dedi.