Demirtaş, hukuki mücadelede hükümete destek verdi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, darbecilere karşı yürütülecek hukuki mücadelede hükümetin yanında olacaklarını söyledi.

Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, darbe girişimiyle ilgili yapılacak hukuki mücadelede hükümetin yanında olacaklarını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde partisinin düzenlediği yemeğe katıldı. Yemekte konuşma yapan Demirtaş, "Halkın iradesini hiçe sayan sivil ve masum insanları bombalayan katliamcı zihniyetin karşısında olacağız" dedi. Demirtaş, muhalefet olarak iktidarı eleştirmelerine rağmen, hiçbir şeyin darbeye gerekçe olamayacağını söyledi.

"ADALET DUYGUSU ZEDELENİR"

OHAL'i uzatmaya gerek olmadığını belirten Demirtaş, tutuklananların işkence görmeme ve adil yargılanma hakkı olduğuna vurgu yaptı. Darbeyle mücadelenin hukuk içinde olması gerektiğini ifade eden Demirtaş, "adil yargılama olmadan, insanlar mağdur olursa toplumdaki adalet duygusu zedelenir. Bizim savunduğumuz darbeyle mücadele sistemi hukuk mücadelesi olandır. Hükümetin darbeye karşı yapacağı her türlü hukuki mücadelenin yanında olacağız" şeklinde konuştu.

"PROVOKASYONLARA KARŞI DİKKATLİ OLUN"

Darbe girişimine karşı yapılan eylemleri desteklediklerini aktaran Demirtaş, alanlara çıkanları tebrik ettiğini belirtti. Sözlerinin çarpıtıldığını söyleyen Demirtaş, meydanlara çıkanlar için IŞİD'çi demediğini söyledi.

Demirtaş, "Bizi birbirimize karşı kışkırtmalar olacaktır. Darbelerin en çok istediği şey budur. Darbe başarılı olamadı ama, Kürt ile Türkü, Alevi ile Sünniyi birbirine düşürüp, iç savaş çıkartırız düşüncesi olanlar vardır. Onlara karşı dikkatli olalım" ifadelerini kullandı. (DHA)