Demirtaş, SEGBİS'le ifadeye zorlanıyor

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şanlıurfa'da görülen davada SEGBİS'le ifade vermeye zorlanıyor. Mahkeme heyeti, Demirtaş'ın gelecek duruşmada SEGBİS'le ifade vermemesi halinde "Susma hakkını kullandı" kararı verileceğini açıkladı.

Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hakkında polise hakaret iddiasıyla açılan ve Şanlıurfa'da görülen davada SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile ifade vermeye zorlandı. Mahkeme heyeti, Demirtaş'ın bir sonraki duruşmada SEGBİS'le ifadesinin alınmaması halinde susma hakkını kullandığına karar verileceğini açıkladı.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, 2013 yılında Suriyeli Kürtlere destek için yapılmak istenen yürüyüş, valilik tarafından yasaklandı. Aralarında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu gruba polisler izin vermedi. Viranşehir Emniyet Müdürü ile bazı polisler, burada yaşanan olaylarda Demirtaş'ın kendilerine hakaret ettiğini söyleyerek şikayetçi oldu. 15 Temmuz darbe girişimi ardından tutuklanan savcı Yusuf Balar tarafından, Demirtaş hakkında fezleke hazırlandı ve 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

1 POLİS ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ

Davanın dördüncü duruşması bugün, Viranşehir 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Edirne F Tipi Cezaevi'nde bulunan Demirtaş, SEGBİS ile ifade vermeye zorlandı. Bir polis şikayetini geri çekerken, 2 polis hakaret ve tehdide maruz kaldıklarını iddia ederek, şikayetlerini sürdürdü.

Mahkeme heyeti, Demirtaş’ın bir sonraki oturumda da SEGBİS ile ifadesinin alınamaması  durumunda susma hakkını kullanmış kabul edeceğini belirterek duruşmayı erteledi. (ŞANLIURFA/DHA)