Demirtaş'ın Zeydan başvurusu reddedildi

Tek kişilik hücrede kalan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'la birlikte kalma talebi reddedildi.

Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'la aynı koğuşta kalma talebi reddedildi. HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Demirtaş'ın talebinin "güvenlik" gerekçesiyle kabul edilmediğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, geçen ay tutuklanarak, Edirne F Tipi Cezaevi'ne gönderildi. HDP'liler tek kişilik hücrelerde tutulurken, Demirtaş, Zeydan'la aynı koğuşta kalmak için başvuru yaptı.

Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu, yaptığı değerlendirmede Demirtaş'ın bu talebini reddetti. Demirtaş ve Zeydan'ın tek kişilik koğuşlarda kalmaya devam edeceği belirtildi.

'GEREKÇE DEMİRTAŞ'IN GÜVENLİĞİ'

HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Demirtaş'ın talebinin güvenlik gerekçesiyle reddedildiğini söyledi.

Bilgen, "Tecridin insan hakları ihlali olduğunu Türkiye imzaladığı sözleşmelerle, anlaşmalarla kabul etmiştir. Ortak kullanım alanları, cezaevinde en az kaç kişinin birlikte kalabileceğine dair düzenlemeler çok nettir, ama Sayın Demirtaş'ın Sayın Zeydan'la birlikte kalmasının önündeki engel, kendisine sunulan gerekçe güvenliktir. İnanabiliyor musunuz, aynı partinin eş genel başkanı, kendi grubundan milletvekiliyle birlikte kalmak istiyor ve cezaevi yönetimi Sayın Demirtaş'ın güvenliği nedeniyle bunu uygun bulmadığını söylüyor" dedi. (EDİRNE/DHA)

Mahkemeden Demirtaş'a ret

Demirtaş'ın tüm görüşmeleri kaydediliyor