Denizli'de orman yangını: Bir mahalle tahliye edildi

Denizli Babadağ'daki orman yangını nedeniyle Kelleci Mahallesi tahliye edildi. Havanın kararmasıyla havadan müdahaleye ara verildi.

Abone ol

DUVAR - Denizli'nin Babadağ ilçesindeki ormanda yangın çıktı. Ekiplerin karadan müdahalesi sürerken, havanın kararmasıyla havadan müdahale sonlandırıldı.

Babadağ ilçesi Kelleci Mahallesi yakınlarındaki ormanda, saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu.

İhbarla bölgeye Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ve Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi. 

Yangın, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Söndürme çalışmalarına çevre illerden destek ekipleri de katıldı.

Fotoğraf: DHA

MOLLAAHMETLER MAHALLESİ'NİN TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ

AFAD ekipleri bölgede yaşayan yaşlıların tahliyesini yaparken, Kelleci Mahallesi'ndeki yaklaşık 50 ev de jandarma ekipleri tarafından boşaltıldı.

Yangının ilerlediği Mollaahmetler Mahallesi'nde ise tahliye kararı verildi. Mahallelinin evlerini boşaltması için anonslar yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi de tahliye için bölgeye belediye otobüslerini yönlendirdi.

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek de bölgeye geldi.

'BİRÇOK YERDE YANGIN VAR, EKİPLER BURALARA DAĞILDI, ÇEVRE İLLERDEN DESTEK İSTEDİK'

Yangınla ilgili açıklama yapan vali Coşkun, "İlk saatlerde hava şartlarından dolayı havadan müdahale edilemedi. Şu anda havadan ve karadan müdahale sürüyor. Havadan 2 uçak, 4 helikopter; karadan ise tüm kurumların müdahalesi sürüyor. Başka yerlerde de yangınlar var. Çal ilçesinde çıkan yangın da kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Kale ilçesinde de yangın var. Pamukkale ilçesi Kocadere Mahallesi'nde de yangın var" dedi.

"Bütün bu yangınlarda hava şartları önemli. Hava çok sıcak 44 derece. Meteoroloji de kuvvetli rüzgar uyarısı yaptı. Kuvvetli rüzgar çalışmaları zorlaştırıyor" diyen Çoşkun, "Zaman zaman rüzgarın yön değiştirmesi de yangının yönünü değiştiriyor. İmkan ve kabiliyetlerimizle bütün unsurlarımızla bölgedeyiz. Amacımız herhangi bir yerleşim yerine sıçramadan yangını söndürmek. Dolayısıyla bütün tedbirlerimiz mal ve can kaybına sebebiyet vermeden söndürmek. Bölgede birçok yerde yangın var. Ekipler dağılmış durumda. Çevre illerden de destek istedik" ifadelerini kullandı.

'6 BÖLGEDE YANGIN VAR'

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise yangının Denizli bölgesine de sıçrama ihtimali olduğunu belirterek, "Denizli'nin üst tarafındayız. Denizli'ye sıçrama ihtimali var. Bütün ekipler olarak buradayız. Denizli'de 6 bölgede yangın var. Babadağ bölgesi zor bir bölge. Umarız rüzgarın da kesilmesiyle beraber yangını kontrol altına alırız. Şu anda 3-4 noktada her türlü tedbir alındı. Yangının ilerleyebileceği bölgelerde bulunan mahalleleri tahliye edecek şekilde hazırlıklar yapıldı. En kısa sürede kontrol altına alırız" dedi.

DENİZLİ'DEKİ 7 İLÇEDEKİ YANGINDAN 6'SI SÖNDÜRÜLDÜ

Denizli Valiliği bugün Babadağ, Tavas, Kale, Çal, Honaz, Acıpayam ve Pamukkale ilçelerinde orman yangınları çıktığını açıkladı. Babadağ, Tavas, Kale ve Pamukkale'nin Cankurtaran Mahallesi'ndeki yangınların ormanlık alana yıldırım düşmesi sonucu çıktığı belirtildi.

Pamukkale'deki yangınların Cankurtaran ve Kınıklı mahalleleri olmak üzere 2 noktada çıktığı aktarılan açıklamada, Cankurtaran Mahallesi'ndeki orman yangının kontrol altına alındığı, soğutma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Ekiplerin müdahalesiyle Kale, Tavas, Çal, Honaz, Acıpayam ve Pamukkale'nin Kınıklı Mahallesi'ndeki yangınlar kontrol altına alındı.

Babadağ yangınına ise havanın kararmasıyla sadece yer ekipleriyle müdahale edilebiliyor.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı


Babadağ yangınına 300 personel, 20 arazöz, 10 su ikmal aracı, 20 hizmet aracı, 10 ilk müdahale ekibi, 5 grayder, 6 trayler, 5 dozer müdahalede bulunuyor. Kelleci Mahallesi sakinleri imece usulü göreve gelen ekiplerin yemek ve su ihtiyacını karşılıyor.

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, kentte meydana gelen diğer yangınların kontrol altına alındığını sadece Babadağ'daki yangının sürdüğünü söyledi.

Tüm kurumların canla başla yangını söndürmek için mücadele verdiğini belirten Coşkun, "Malum bugün tabii hem hava çok sıcak olması hem de özellikle kuvvetli rüzgar nedeniyle maalesef birçok noktada orman yangın çıktı. Çok şükür şu an itibarıyla Babadağ ilçemizdeki yangın dışında bütün yangınlarımız kontrol altına alındı. Kale ilçemizde, Muğla sınırında devam eden büyük bir yangınımız vardı. Çok şükür şu an kontrol altında ve arkadaşlarımız soğutma çalışmalarına devam ediyor.

Şu an gece olduğu için havadan müdahale edemiyoruz. Ancak yine karadan bütün arkadaşlarımız sahada. Özellikle çevre illerden, ilçelerden gelen ekiplerimiz de takviye edildi. Şu an yaklaşık 300 personel sahada çalışmalara katılıyor. Yangın henüz kontrol altına alınmış değil" diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)