Deprem bilimciler İstanbul'u anlattı: 2090'a kadar olasılık yüzde 95

Maraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından gözler beklenen büyük İstanbul depremine çevrildi. Deprem bilimciler ise olası İstanbul depremi için açıklamalarda bulundu.

DUVAR - İstanbul depremi, Türkiye'de meydana gelen deprem felaketlerinin ardından sorgulanmaya başladı.7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle İstanbul'da yaşayanlar tedirgin. Deprem bilimciler, İstanbul'da beklenen  olası deprem için tahminlerde bulunurken Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat ise, "Kırılmayan alan bir şekilde kırılarak enerjisini boşaltacak ve büyük bir deprem meydana gelecek. Büyüklük 7.1, 7.2 olabilir ama yine de büyük bir deprem. 2030'lu yıllara kadar yüzde 64 olasılık, 2050'li yıllara kadar yüzde 75 olasılık, 2090'lı yıllara kadar yüzde 95 olasılıkla bu deprem olacak" dedi.

Haberin Devamı
Kimler borçlarını yapılandırabilecek? Televizyonda haftanın en çok izlenen yerli dizileri Tam liste belli oldu: Sahte gıda ürünü satan markalar halka açıklandı Kiralar uçtu: 10 ilde ortalama fiyat asgari ücreti geçti Benzin ve motorine zam geldi: 2 Ekim 2024 güncel akaryakıt fiyatları Anket: DEM Parti seçmeni hangi partilerle ittifak istiyor?