Deprem bölgesinde eğitime erişimde yaşanan sorunlar Meclis gündeminde

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avşar, 6 Şubat Depremleri'nden etkilenen bölgede devam eden eğitim sorunlarını Bakan Yusuf Tekin'e sordu.

Abone ol

DUVAR - DEVA Partili Cem Avşar, deprem bölgesinde eğitime erişimde yaşanan sorunları TBMM gündemine taşıdı.

Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e soru önergesi veren Avşar, şu soruları sordu:

1 - Depremin üzerinden geçen 20 aylık süreçte bu fiziki altyapı yetersizliğini giderme hususunda neler yapılmıştır? Deprem bölgesinde halihazırda kaç öğrenci konteynerlerde veya çadırlarda eğitim almaya devam etmektedir?

2 - Bölgede hasar gören okulların ne kadarı güçlendirilmiş ve hizmete açılmış veya kaç adet yeni okul yapılmıştır?

3 - Deprem bölgesinde görev yapan/yapacak öğretmen ve personele barınma (öğretmen konutu, kira desteği, misafirhane vb.) noktasında bir destek paketiniz bulunmakta mıdır? Teşvik anlamında bir planınız var mıdır?

4 - Bölgede ne kadar öğretmen açığı bulunmaktadır? Muhtemel yeni bir öğretmen atamasında bu ihtiyacın yanında bölgenin özel durumunu da dikkate alarak bir planlama yapmayı düşünüyor musunuz?

5 - Eğitimdeki aksaklıklar, göç ve psikolojik travmalar göz önüne alınarak uyum, psikolojik destek ve telafi bakımından bir tedbiriniz bulunmakta mıdır?

6 - Bina stokunun azalmasının yeni dönemde eğitim sürecini olumsuz etkilememesi bakımından üniversite yönetimleri ve diğer ilgili kurumlarla yaptığınız bir çalışma bulunmakta mıdır? Ne tür tedbirler almayı düşünüyorsunuz?