Deprem sonrası Samos'ta 'şiddetli gelgit' uyarısı

Merkez üssü Ege Denizi-Seferihisar olarak belirlenen deprem, Yunanistan'ın Samos (Sisam) Adası"nda da hissedildi. Belediye Başkanı Yardımcısı George Dionysiou, çok sayıda binanın hasar gördüğünü aktardı.

Abone ol

DUVAR - AFAD verilerine göre, saat 14.51'de merkez üssü Ege Denizi-Seferihisar olan 6.6 büyüklüğündeki deprem Yunanistan'ın Samos adasında da hissedildi. Yaklaşık 45 bin nüfusa sahip adada yetkililer, bölge sakinlerine kıyı şeridinden uzak durma çağrısında bulundu ve dört kişinin yaralandığı aktarıldı.

Samos'ta şiddetli gelgite karşı da uyarılar yapılırken Belediye Başkanı Yardımcısı George Dionysiou, çok sayıda binanın hasar gördüğünü söyledi. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, Karlovasi kasabasında yer alan bir kilisenin hasar gördüğü kaydedildi.

 "Daha önce böyle bir şey yaşamadık" diyen başkan yardımcısı, 'insanların panikle sokaklara döküldüğünü' aktardı. Yetkililer, depremin verdiği zararın 'eski binalarla sınırlı kaldığını' ifade etti.

Ekathimerini gazetesi, Sakız Adası'nda da depremin etkisinin hissedildiği ve adada depremin kaya düşmesine sebep olduğuna dair raporlar alındığını aktardı. (DIŞ HABERLER)