Depremde ailesini kaybetti: Kendi imkanlarımla gömdüm, inekleri yemlediğim yem torbasına koydum altısını da...

Maraş’ın Şekeroba köyünde yaşayan ve ailesini depremde ailesini kaybeden Servet Bolat, "Hepsi gözümüzün önünde yandı. İnekleri yemlediğim yem torbasına koydum altısını da..." dedi.

Abone ol

DUVAR- Maraş’ta 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki depremin üzerinden 16 gün geçti.

Maraş'ın Türkoğlu ilçesindeki Şekeroba köyünde yaşayan Mehmet Bolat, depremde 7 yakınını kaybetti. Oğlunun yaşadığı evin göçük altında kaldığını, kendi çabalarıyla enkazdan 4 kişinin cansız bedenini çıkardıklarını belirten Bolat, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Biri ‘bakanım’ dedi, üçü de ‘milletvekiliyim’ dedi, geldiler oturdular yanıma ‘Ne ihtiyacın var’ dediler. ‘Benim bir ihtiyacım yok. Millet yiyeceğimizi verdi, getirdiler.’ ‘Başka ne?’ ‘Odun, kömür yok’ dedim. ‘Düzce’den iki tır yüklendi’ dedi. Bundan beş gün önce. Buranın da konumunu verdiler. Beş gün geçti, Düzce’den çıkan tırlar daha gelecek. Bunu diyen milletvekilleri. Benim 7 cesedim var. Karşımdaki evin 6 cesedi var. Bunun üstündeki evin 5 cesedi var... Bizim durumumuz bu vaziyette… Daha bize devlet gelmedi yani."

'DEVLETİN KEPÇESİ DE OPERATÖRÜ DE GELMEDİ'

ANKA'nın haberine göre, enkazları aramak için kendi imkanlarıyla kepçe bulduklarını ifade eden Bolat, "Birini bir gün sonra çıkardılar çocuğu kucağında hanımı. Bir gün sonra da oğlumla bir çocuğunu çıkardılar. Devletin kepçesi de gelmedi, operatörü de gelmedi. Bizi de sormadı daha. Benim bildiklerim bu kadar. Kefen veren olmadı. Bir damla su veren de olmadı. O günden bugüne kadar kendi gücümüzle yaşayıp gidiyoruz. Halk bize yardım ediyor. Devlet bize ‘Ne yapıyorsunuz’ demedi. Bu çadırları da kendi gücüyle gidip bulup getirenler getirdi" dedi.

'İNEKLERİ YEMLEDİĞİM YEM TORBASINA KOYDUM ALTISINI DA…'

Mehmet Bolat'ın abisi Servet Bolat ise, kardeşinin ailesinin depremde yanarak can verdiğini söyledi. Kendilerine ceset torbası verilmediğini belirten Bolat, şu ifadeleri kullandı:

"Kül oldu gitti. Altısını torbaya koydum, parçalarını kendi imkanlarımla gömdüm, başka kimse yok, öyle gitti hepsi… Soba devriliyor, tutuşuyor ev. İçinden çıkamadık. Çocuklar, kardeşim, gelin hepsi gitti. Birini biz çıkartabildik, ötekilerin hepsi gözümüzün önünde... Damla su yoktu. Belki bir su olsaydı kurtarma şansımız yüzde 100’dü. Ben ne yapayım… Ev olmuş, bark olmuş; gitti hepsi... Yem torbalarına koyduk gömdük. Ceset torbası vermedi, Türkoğlu Dr. Kemal Beyazıt Devlet Hastanesi. İnekleri yemlediğim yem torbasına koydum altısını da, kendi ellerimle gömdüm."

Komşusunun çocuğunun da enkazdan çıkarıldığını söyleyen Bolat, "Hastaneye götürmüşler ölüsünü de bulamıyorlar, dirisini de. Nurdağı Devlet Hastanesi’ne Etila Önder. Yok çocuk…" dedi. (HABER MERKEZİ)