Derin okyanustaki 'gizli sınır' canlıları ikiye ayırıyor

Meksika ve Kiribati arasında kalan okyanus tabanında araştırmalar yürüten bilim insanları, okyanustaki görünmez bir sınırın canlı türlerini iki gruba ayırdığını keşfetti.

DUVAR -  Okyanusun derinlerindeki ekosistemlerin hepsi birbirine benzemiyor. Şimdiyse uluslararası bir bilim ekibinin keşfi, okyanusun en derin bölgelerine belirli bir organizma türünün egemen olduğunu ortaya koydu. Yaklaşık 4 bin 400 metre derinlikte, karanlıkta gizlenen canlıların büyük kısmı yumuşak bedenlere sahip. Sert bir kabuğa sahip yumuşakçalar ise büyük oranda bu sınırın üzerinde yaşıyor. Bilim insanları, bu durumun ardında yatan nedenin, kabukların meydana geldiği minerallerin varlığıyla bağlantılı olduğunu düşünüyor. Sahip olduğumuz bu bilgi, bu soğuk, karanlık ve tekinsiz çevrede yaşayan biyolojik çeşitliliği insan kaynaklı faaliyetlerin etkilerine karşı korumamıza yardım edebilir.

Haberin Devamı
En çok göç veren iller belli oldu: Deprem ve ekonomi etkisi Faiz oranları değişti: 2 milyon TL'nin aylık getirisi belli oldu Benzin ve motorinde tabela değişti: 14 Ağustos akaryakıt fiyatları TOKİ yeni kampanyasını duyurdu: İstanbul, Ankara, Kayseri... Konut kredisinde son durum: 1 milyon TL'nin geri ödemesi değişti Atatürk'ün Saime Hanım'la mektuplaşmaları gün yüzüne çıktı