Dervişoğlu: İnanan bizimle yürüsün, inanmayanın yolu açık olsun

İYİ Parti’nin iki günlük kampı sona erdi. İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, ‘Vira Bismillah’ dedi ve ekledi: "İnanan bizimle yürüsün, inanmayan var ise onun da yolu açık olsun."

Abone ol

ANKARA - İYİ Parti milletvekilleri ile Genel İdare Kurulu ve Başkanlık Divanı üyeleri’nin katılımıyla Afyon’da düzenlenen iki günlük değerlendirme kampı sona erdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun başlangıcında ‘özeleştiri’ vurgusu yaptığı ve ‘Eski resimleri bir kenara bırakıp, aynaya bakmak durumundayız’ dediği toplantının kapanışında yaptığı konuşmada da ‘istişare’nin önemine vurgu yaptı.

‘BİR YÜZÜKLE ÇIKTIĞI YOLDA 'YÜZÜKLERİN EFENDİSİ'NE DÖNÜŞEN BİR ADAM’

Dervişoğlu, şunları söyledi: “İstişare etmek, birbirimizi dinlemek, kaynağını milletten alan ve ortak akılla hareket etmek İYİ Parti’nin en önemli kuruluş kodudur. Bunun önemi ise şuradadır: AK Parti iktidarına ve saray rejimine baktığımız zaman, bir yüzükle çıktıkları yolda yüzüklerin efendisine dönüşen bir adam, ve onun etrafında kümelenmiş oligarşik yapılar vardır. Adam halinden memnun o yapılar ise; çok daha memnundurlar. Bu tek adamın da, o oligarşik yapıların da dertleri, ve ayrıca birbirleri içindeki mücadeleleri, ne Türk devleti ne de Türk milletinin çıkarları içindir. Mücadeleleri, kendi kirli çamaşırlarını birbirlerinden ve saraydaki amirlerinden saklamak üzerinedir. Dertleri ise bir sonraki ihaleden ve alımdan imara açılacak kupon araziden ve özelleştirmelerden kimin ne kadar tırtıklayacağı ve yağmalayacağına karar verebilmektir.”

‘MİLLETİMİZLE KONUŞMAK DİNLEMEK BİR SEFERBERLİK HALİ OLMALIDIR’

AK Parti iktidarının anlayışından adalet, hürriyet, refah ve güvenlik çıkmasının mümkün olmadığını kaydeden Dervişoğlu, “Dahası buradan, iyiye ve güzele dair bir umudun kırıntısını dahi yeşertebilmenin imkanı ve ihtimali yoktur. İşte bu yüzden, birbirimizle ve milletimizle konuşmak, dinlemek ve istişare etmek, bu iktidarın defi adına sürekli olarak yapmamız gereken en mecbur olduğumuz iştir. Ve bu bir ‘seferberlik hali’ olmalıdır” diye konuştu.

‘BİZ PARTİMİZİ SOKAKTA BULMADIK’

İYİ Parti’nin kuruluş günlerine dair değerlendirmelerde bulunan Dervişoğlu, “Biz partimizi sokakta bulmadık. Biz geldiğimiz yeri unutmadık. Bu siyasi hareketi suni bir gündemle ve şahsi amaçlarla inşa etmedik. Milletimizden aldığımız talimatla, milletimize hizmet amacıyla kurduk” dedi.

‘İYİ PARTİ UNUTANLARIN DEĞİL, HATIRLAMANIN VE HATIRLAYANLARIN PARTİSİDİR’

Dervişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Varlığını varlığına armağan edecekleri Türk vatanları olmayanlara karşı biz varız, biz buradayız! diyenler olarak kurduk. Herkesin nefes alacağı bir siyaset, herkesin barınabileceği bir parti, herkesin ihtiyaç duyduğu bir makul ve e herkesten ‘biz’ yaratacak bir merkez oluşturabilmek için kurduk. Şimdi bunları unutacak mıyız? Elbette unutmayacağız. Ne unutacak, ne susacağız. Ne susacak, ne yılacağız. Ne yılacak, ne de yarım bırakacağız. Çünkü İYİ Parti, unutanların değil, hatırlamanın ve hatırlayanların partisidir.”

‘DÜNÜ DÜNDE BIRAKIP YÜZÜMÜ DÖNDÜĞÜM GELECEK BUDUR’

‘İYİ Parti’yi iktidara taşıyana kadar durmadan çalışacağız’ diyen Dervişoğlu, “Tüm fikirlerde aynı Demokrasi, tüm inançlarda aynı Cumhuriyet, tüm dillerde aynı Türkiye yükselene kadar; ezcümle, Türk olmakla mutlu olmayı eşitleyen Mustafa Kemal Atatürk yerinde rahat edene ve muazzez ruhu müsterih olana kadar, hepimiz biz ve o Biz de ‘Ne mutlu Türküm diyene’ kadar yılmadan, yıkılmadan, bıkmadan ve durmadan çalışacağız. Benim, İYİ Parti olarak iddiam, sözüm ve yolum budur. Bildiğim, anladığım, bulunduğum, Kurulmasına şahit ve dahil olduğum İYİ Parti de budur. Dünü dünde bırakıp yüzümü döndüğüm gelecek de budur” ifadelerini kullandı.

‘DÜNÜMÜZÜ UNUTMAYACAĞIZ, YARINLARIN PEŞİNDE KOŞMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Konuşmasının devamında Dervişoğlu, “Dünümüzü unutmayacağız. Yarınların peşinde koşmaktan vazgeçmeyeceğiz. Dalından kopmuş yaprak misali savrulmayacağız. Rüzgar ekenlere fırtına biçeceğiz. Allaha inanacak, bu büyük millete güveneceğiz. Tarih zafere adanmışların, imkansız addedilen zaferleriyle doludur” dedi.

‘İYİLİĞİN BAYRAĞINI YÜKSELTMEK İÇİN YENİDEN ‘VİRA BİSMİLLAH’ DİYORUZ’

İfadelerinde yeni bir başlangıç vurgusu da yapan Dervişoğlu, “Haklarımıza ve haysiyetimize saldıran, devletimize ve milletimize aidiyeti sarsan, bu derin ve organize kötülüğe karşı iyiliğin bayrağını yükseltmek için bugün yeniden ‘Vira Bismillah’ diyoruz" ifadelerini kullandı.

İNANAN BİZİMLE YÜRÜSÜN, İNANMAYAN VARSA YOLU AÇIK OLSUN

Dervişoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Ben bu kutlu yolda iyilik sancağını yükseklere kaldırıp yürüyorum. Onu zafer burçlarına taşımak sizin ellerinizde. İnanan bizimle yürüsün, inanmayan var ise onun da yolu açık olsun. Ben size, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diye söz vermiştim. İnancım tamdır. Yeni bir Türk mucizesi doğmalıdır. Doğacaktır. Belki yarın, belki yarından da yakın.”

‘2028’İN CUMHURBAŞKANI DERVİŞOĞLU’

Dervişoğlu konuşmasını bitirdikten sonra programın sunucusu, Dervişoğlu’nu ‘2028’in cumhurbaşkanı’ diyerek anons etti.