Destici: Oğan, Erdoğan'a desteğini açıklayacak

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın ikinci tur sonrası maddeler konusunda "ikna olduğunu" ve seçimlerde Erdoğan'ı destekleyeceğini söyledi.

Abone ol

DUVAR - Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, TGRT Haber’de Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İkinci turun kilit ismi Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini söyleyen Destici, Oğan'ın bu süreçte müstakil davrandığını ifade etti.

'BUGÜN YAPILACAK GÖRÜŞME BELİRLEYİCİ OLACAK'

'Aynı camianın insanları' olduklarını belirten Destici, "Geldiğimiz noktada öne 4 maddeyi öne sürdüler. Ben 'Bu öne sürdüğünüz maddeleri zaten Millet İttifakı yapıyor' dedim. Oğan maddeler konusunda ikna olmuş gibi gözüküyor. Oğan'ın 4 maddesinin aksine hareket eden 7'li masadır. Geriye sığınmacılar kalıyor. Sinan Oğan, Erdoğan'a desteğini açıklayacak. Yüzde 99 saat 17'de desteğini açıklayacak. Ümit Özdağ'ın Sinan Oğan'a nötr kalması konusunda tavsiyelerde bulunduğu söyleniyor. Oğan, Erdoğan ile görüştükten sonra bu kararını aldığını bana söylediler. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ümit Özdağ ile görüşecek. Bugün yapılacak görüşme belirleyici olacak" dedi. 

Geçtiğimiz seçim sonuçlarından daha yüksek oy alacaklarını ifade eden Destici, “Cumhur İttifakı tabanında bu durum bir rehavet oluşturmasın. Yani bir seçim yapılıyor ve sandıklar boş. Nasıl olsa kazanıyoruz rehavetine düşmemek lazım. Bu seçimde bir oy dahi çok önemli. Türkiye’nin eli güçlenmeli” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)