DEÜ rektörü görevden alındı

YÖK, DEÜ Rektörü Adnan Kasman'ı görevden aldı. Kasman, hakkında soruşturma açıldığı belirtildi. Açığa alınan Prof. Dr. Ayşen Uysal kararla ilgili olarak, "Tedbiren açığa alırsan bir gün birileri de seni tedbiren görevden alır" dedi.

Abone ol

DUVAR - İzmir'de bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, hakkında soruşturma açıldı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), "soruşturmanın selameti açısından" Kasman'ın görevden alınmasına karar verdi.

DHA'nın haberine göre, Kasman'ın görevden alınmasına daha önce hakkında ortaya atılan bazı iddiaların etkili olduğu ileri sürüldü. Kasman'ın, İstanbul'da düzenlenen Bilim Kahramanları Ödül törenine hiçbir idari görevi olmadığı halde rektörlüğü temsilen eşi Prof. Dr. Saadet Kasman'ı görevlendirdiği; eşinin yeğeni H.K.'yi üniversiteye taşeron işçi olarak aldığı, taşeron işçi olarak çalışan kuzeni B.U.'yu Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nin VIP bölümünde görevlendirdiği; Döner Sermaye İşletme Müdür Yardımcısı S.B.'yi, önce İzmir Meslek Yüksekokulu sekreterliğine atadığı, ardından şube müdürü yaptığı iddia edildi.

YARDIMCISI, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

DEÜ Rektör Yardımcılığı görevinden 26 Mayıs'ta istifa ettiği duyurulan Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik, Rektör Adnan Kasman hakkında, "Zorla ve hukuka aykırı biçimde görevden istifa ettirme, rıza ve bilgi dışında idari işlem tesis etme" suçlamasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Aslanertik, istifa etmediğini öne sürüp, Kasman'ın zoruyla imzaladığını öne sürdüğü istifa dilekçesine tarih atıldığını, bu sayede gizlice görevden alındığını öne sürmüştü.

Geçen yıl Temmuz ayında yapılan rektörlük seçiminde üçüncü sırada yer alan Adnan Kasman, 12 Ağustos 2016'da rektör olarak atanmıştı.

'TEDBİREN AÇIĞA ALIRSAN, BİRİLERİ DE TEDBİREN GÖREVDEN ALIR'

Kararın ardından DEÜ'deki görevinden açığa alınan Prof. Dr. Ayşen Uysal, Twitter hesabından paylaşım yaptı. Uysal, Kasman hakkındaki karar için "Üniversiteler Hoşcoşkun'lara da Kasman'lara da kalmaz demiştik kalmadı da! 'Tedbiren' !!! açığa alırsan bir gün birileri de seni tedbiren görevden alır" ifadelerini kullandı.

Ayşen Uysal'ın da aralarında bulunduğu ve Barış Bildirisi'ne imza atan 12 akademisyen, DEÜ Rektörlüğü tarafından açığa alınmıştı.

(HABER MERKEZİ)

Ayşen Uysal: Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun sokağa bakışı aynı

Prof. Ayşen Uysal: Suçluluk duymaktansa bedel öderiz