Fenerbahçe 10 kişiyle lider Galatasaray'ı evinde yıktı

Lider Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi ağırladığı kritik derbinin 22. dakikasında Djiku oyundan atıldı. Sarı-lacivertliler 71'de Çağlar'ın golüyle derbiyi 1-0 kazandı, şampiyonluk haftaya kaldı.

Abone ol

DUVAR - Süper Lig'de 1 puan alması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek olan lider Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde Fenerbahçe'yi ağırladı. 

Isınmak için sahaya çıkan futbolcuların kavgası nedeniyle gergin başlayan maçta derbiyi kazanıp şansını son haftaya taşımayı hedefleyen Fenerbahçe 22. dakikada 10 kişi kaldı. 

İlk 13 dakikasında 4 sarı kartın çıktığı maçın 11. dakikasında Torreira'ya yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart gören Djiku, 22'de de ikinci sarı kartı gördü sahadan atıldı. 

Maçın ilk yarısı 0-0 eşitlikle bitti. 

Fenerbahçe 71. dakikada Çağlar Söyüncü'nün golüyle öne geçti.

Maç Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi, şampiyonluk haftaya kaldı. 

Bu galibiyetle puanını 96'ya yükselten sarı-lacivertliler, son hafta öncesinde rakibiyle arasındaki puan farkını 3'e düşürdü.

Haftaya rakibinin 6 puan önünde giren ve şampiyonluğu garantilemek için sadece 1 puana ihtiyacı olan Galatasaray, fırsatı değerlendiremedi. 

17 maçlık galibiyet, 24 maçlık yenilmezlik, 35 maçlık iç saha yenilmezlik serisi sona eren barı kırmızılılar bu sezon sahasında ilk kez puan kaybetti. 

(SPOR SERVİSİ)