DEVA ilçe başkanının aracını kurşunlayan şüpheli serbest bırakıldı

DEVA Partisi Kiraz İlçe Başkanı'nın aracının kurşunlanmasına ilişkin gözaltına alınan şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Abone ol

DUVAR - İzmir'in Kiraz ilçesinde DEVA Partisi İlçe Başkanı Hakkı Sab'ın aracını kurşunladığı iddiasıyla gözaltına alınan ve 'eyleminde siyasi bir amaç taşımadığını' öne süren şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, sabaha karşı jandarmaya, ilçeye bağlı Tekbiçaklar Mahallesi'nde "silahlı tehdit ve mala zarar verme" şeklinde bir olayın gerçekleştiği yönünde ihbarın ulaştığı belirtildi.

Ekiplerin, İlçe Başkanı Hakkı Sab'ın aracının sol arka lastiğine ateş ettiği ve küfürlü ifadelerle tehditte bulunduğu öne sürülen H.U'yu ruhsatsız tabancasıyla yakalayıp gözaltına aldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Şahısların aralarında herhangi bir husumetin olmadığı, alkolün etkisi ile meydana gelen ve siyasi bir amaç taşımayan bir eylem tespit edilerek adli tahkikata başlanmıştır" denildi.

İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelinin, sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi. (AA)