DEVA Partili Avşar: Devlet bütçesine neler sığdı, emekliler sığmadı

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avşar, yaptığı videolu paylaşımda emekli maaşlarını ele aldı. Avşar, en düşük emekli maaşının derhal asgari ücret seviyesine getirilmesi talebinde bulundu.

Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, yaptığı videolu paylaşımda emeklilerin sorunlarına değindi. 

Paylaşımında “İktidar devlet bütçesine neleri sığdırdı ancak emeklileri bir türlü sığdıramadı” diye konuşan Avşar, iktidarın emeklilere insan onuruna yakışan asgari bir yaşam standardı sunamamasını eleştirerek, en düşük emekli maaşının derhal asgari ücret seviyesine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Avşar, yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş emeklilere bir türlü insan onuruna yaraşır bir hayat standardı sunulamadığını, yılların emektarlarına bu ülkede rahat nefes aldırılmadığını belirterek, emeklilerin torunlarına gönül rahatlığıyla bir harçlık bile veremediğini dile getirdi.

Avşar, “Ama adrese teslim kamu özel iş birliklerine milyonlarca imtiyaz tanıdık, faizle ve kur korumalı mevduatla milyarları hiç ettik, arka kapıdan 400 milyar dolara aşkın dövizi yaktık, özel uçak filosu kurduk, bir avuç yandaşa ne istediyse verdik, doyuramadık" diye konuştu.

“İktidar emeklilere bütçede bir türlü yer bulamadı, emeklileri bir türlü bütçeye sığdıramadı" diyen Avşar, “Kök ücret dedi, seyyanen zam dedi, laf kalabalıklarıyla ve kelime oyunlarıyla emeklileri oyalayıp durdu” ifadesini kullandı.

Kulislerde konuşulan 12 bin TL’nin hiçbir anlam ifade etmeyeceğini dile getiren Avşar, “iktidar mensupları şimdi yine açlık sınırının 19 bin, enflasyonun yüzde 71 olduğu bir yerde 12 bin TL’den bahsediyorlar, onunda üstünde çalışıyorlarmış. Ölme eşeğim yaz gelsin” dedi.

Sözlerinin sonunda iktidara seslenen Avşar, “Bakın, buradan bir kez daha sesleniyorum; asgari emekli maaşı acilen asgari ücret seviyesine getirilmelidir” ifadelerini kullandı.