DEVA Parti’li Avşar kayıt ücretini Meclis gündemine taşıdı

DEVA Partisi Milletvekili Cem Avşar, Bakan Tekin'e okul idareleri tarafından kayıt ücreti, aidat veya bağış adı altında paranın alınıp alınmadığını sordu.

Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından cevaplanması istemiyle okullarda kayıt ücreti, aidat veya bağış adı altında para toplanmasına ilişkin soru önergesi verdi.

Avşar, Bakan Tekin’e şu soruları yöneltti:

“İlgili kanun ve yönetmeliklerde, eğitimin devlet okullarında parasız olduğu, okul idareleri tarafından kayıt ücreti, aidat veya bağış adı altında bir paranın alınmasının yasal olmadığı açıkça ifade edildiği halde bu hususta tarafınıza ulaşan talepler ve şikâyetler var mıdır? Buna karşı başlatılan bir inceleme veya soruşturma bulunmakta mıdır?

Şayet iddia edildiği üzere okul idareleri tarafından yapılan bu talep; okulların temizlik, tadilat, proje desteği ve çeşitli araç gereç temini noktasında yetersiz kalınmasından kaynaklanıyorsa bu hususta ihtiyaçları tespit etmek ve ek kaynak oluşturmak gibi bir çalışmanız bulunmakta mıdır?”

Kimi iddia ve şikâyetlere konu olduğu üzere bazı okul yönetimlerinin aynı okuldaki sınıfları başarı durumuna göre ayırarak ücretlendirdiğini ve işi ticarete varan bir noktaya getirdiğinin görüldüğünü ifade eden Avşar, “Bu hususta tarafınızca tespit edilen bir vaka mevcuttur mudur? Konu hakkında bir yaptırım kararınız bulunmakta mıdır?” dedi.