DEVA Partili Avşar: 'Meclis deprem konusunda inisiyatif almalı'

DEVA Partisi Milletvekili Cem Avşar, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında TBMM'ye deprem karşısında inisiyatif alma çağrısında bulundu.

Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi. 

Avşar, düzenlediği basın toplantısında Meclis’i depreme karşı özel inisiyatif almaya davet etti. TBMM’ye önerilerde bulunan Avşar, Depreme Hazırlık Denetim ve Kontrol Komisyonu'nun kurulması, orta ve uzun vadeli bir ulusal dönüşüm programının geliştirilmesi ve 2025 Merkezi Yönetim Bütçesi'ne “depreme hazırlık fonu” adıyla özel bir harcama kaleminin konulması gerektiğini ifade etti.

"Türkiye Büyük Millet Meclisi depreme karşı özel inisiyatif almalıdır" diyen Avşar, "Meclis depreme hazırlık konusunda dışarıda tutulamaz. Asıl sorumluluk yeri burasıdır, milletvekillerin millet yararına gelip çalışmak üzere yemin etti” diye konuştu. 

Kurulacak komisyonun gözetiminde orta ve uzun vadeli bir ulusal dönüşüm program geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Avşar, “Komisyon, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri, belediye temsilcileri ve ilgili STK’lerle düzenli toplantılar yaparak hazırlık sürecini ve ulusal dönüşüm programını takip etmelidir” ifadelerini kullandı.