DEVA Partili Efe: Merkez sağ partilerin hepsi diktatör

DEVA Partisi Genel Başkan Adayı Salih Efe, Ali Babacan'ın yönetimini eleştirerek, "Merkez sağ partilerin hepsi diktatör. Dışardan çok demokrat görünürler ama yarı peygamber rolündeler" dedi.

Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi’nin Eylül ayında yapılması planlan 2. Olağan Büyük Kongresi’nde genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan partinin Genel Sekreter Yardımcısı avukat Salih Efe, adaylık süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Gerçek Gündem'den Seyhan Avşar'ın sorularını yanıtlayan Efe, “Bizim merkez sağ partilerin hepsi böyle, hepsi diktatör. Dışardan çok demokrat görünürler ama merkez sağ partilerin geleneği böyledir kimse onlara karşı çıkamaz. Yarı peygamber rolündeler ve eleştirenler aforoz edilir” dedi.

'PARTİDE ÇOK BÜYÜK RAHATSIZLIKLAR VAR'

Efe'nin röportajından bir bölüm şöyle:

Aday olmaya nasıl karar verdiniz?

En büyük nedeni partide çok büyük rahatsızlıklar var. Bunun dışarıya yansıyan kısmı var, yansımayan kısmı var. Türkiye’deki tüm siyasi partilerin yaşadığı sorunlar maalesef DEVA Partisi’nde de yaşanıyor. Bizim partimiz çok büyük idealler ile kurulmuştu. Ama bu gerçekleşmedi. Parti içi ilişkiler çok kötü yönetildi. Partimizden çok fazla istifa eden isim oldu.

Neden istifa ettiler?

Hepsi somut olarak eleştirilerini söylediler, kimse onları dinlemedi. Genel Başkan Ali Babacan bir grup tarafından kümelenmiş vaziyette.

Babacan’ı ‘kümeleyenler’ kimler?

İsim vermem doğru olmaz. Ama çoğunluğu Meclis’e girenler. Tabi kümeleyenler arasından Meclis’te olmayanlarda var. Açıkçası antidemokratik uygulamaları var Ali Babacan’ın...

'UZMANLAR GELİR GİDER, BABACAN BİLDİĞİNİ YAPAR'

Babacan dışardan baktığımızda gayet demokrat bir insan gibi gözüküyor... antidemokratik olduğunu iddia ettiğiniz davranışları neler?

Dışardan herkes demokrat görünür. Hiçbir siyasinin ekranlarda söylediğine inanmamak lazım. Özellikle siz gazetecilerin inanmaması lazım. Bizim merkez sağ partilerin hepsi böyle, hepsi diktatör. Dışardan çok demokrat görünürler ama merkez sağ partilerin geleneği böyledir kimse onlara karşı çıkamaz. Yarı peygamber rolündeler ve eleştirenler aforoz edilir.

Yerel seçimlerde partinizin oy oranı oldukça düşüktü. bu konu parti içerisinde eleştiri konusu oldu mu?

Olmaz olur mu? Parti yönetimi, genel merkez yönetimi kötü olduğu için biz bu sonucu aldık. Bu konu büyük tartışma konusu oldu. Çok toplantılar yapıldı. Zaten bizim partide çok şey konuşulur, uzmanlar gelir gider. Ama Ali Babacan ve ekibi bildiğini yapar...

(HABER MERKEZİ)