DEVA Parti’li Ekmen: Mali müşavirler, mali tatil istiyor

Mali müşavirlerin mesleki yükten kaynaklanan, ailelerini, sağlıklarını ihmal eden sorunları olduğunu belirten DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen, "Mali müşavirlerin mali tatil uygulaması talebi var" dedi.

Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, mali müşavirlerin, yeminli mali müşavirlerin, serbest muhasebecilerin ölçüsüz bir iş yükü ve adil olmayan bir ücret tarifesi altında ezildiğini söyledi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e çağrıda bulunan Ekmen, enflasyon muhasebesiyle ilgili konunun derhal gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Mali müşavirlerin birçok sorunla boğuştuğuna vurgu yapan Ekmen, şöyle devam etti:

“Mali müşavirlerin bugün itibarıyla enflasyon düzeltmesiyle ilgili aktif bir sorunları dışında genel olarak mesleğin yıllara sahip birikmiş sorunlarına dair talepleri var. Mesleki yükten kaynaklanan, ailelerini ihmal eden, sağlıklarını ihmal eden, hatta bu yük nedeniyle intihara kadar varan birikmiş sorunları var. Adli tatil var ama bir mali tatil yok. Mali müşavirlerin gerçek bir mali tatil uygulaması talebi var.”

'E-DEVLET ALTYAPISI GÜÇLENDİRİLMELİ'

Ekmen, mali müşavirlerle ilgili gerekli altyapının güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Yine hem kayıt dışıyla mücadelede hem de mesleki yükün azaltılması noktasında basit usul kaldırılmalı. Mali müşavirlerimizin birçok bildirim sorumluluğu var. SGK'ya bildirimde bulunuyorlar, TÜİK'e bildirimde bulunuyorlar, Ticaret ve Sanayi Bakanlığına bildirimde bulunuyorlar. Oysa gerçekten kuvvetli bir e-devlet altyapımız var. Bu e-devlet altyapısında kurumlar birbiriyle sağlıklı bir şekilde ilişkilendirildiğinde bir bildirime gerek kalmadan bu verilerin sisteminden çekilme imkanı var” ifadelerini kullandı.