DEVA Partili Ekmen: Sokak hayvanları yasası ile vesayet oluşturuluyor

DEVA Partili Ekmen, kabul edilerek kanunlaşan ve kamuoyunda "Katliam Yasası" olarak bilinen kanunun görüşmeleri esnasında söz aldı.

Abone ol

DUVAR - DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen, sokak hayvanlarına ilişkin kanun düzenlemesi görüşmelerinde söz aldı. 

Ekmen, ilk olarak "Yerel yönetimlerin yetkilerini her geçen gün kısıtlayan iktidar, bu kadar önemsenen bir yasada neden herhangi bir merkezi hükümet birimine sorumluluk vermekten kaçınmıştır?" diye sordu. 

Teklifin en önemli maddelerinden biri olan barınakların inşasına dair yürürlük tarihinin 2028 yılına ertelendiğini vurgulayan Ekmen, "İkinci sorum, bu yasanın maddelerine baktığımızda en önemli maddelerden biri olan barınakların inşasına dair yürürlük tarihinin 2028 yılına ertelendiğini görüyoruz. Merakım şudur: Bu yasa bu gece buradan geçirildikten sonra önümüzdeki üç ay, altı ay ve bir yıl için projeksiyonlar yapılmış mıdır? Bu yasanın yürürlüğe girmesiyle sorun hangi takvimde çözülecektir?" ifadelerini kullandı. 

Bu sorularla yasadan beklenen faydanın gerçekleşemeyeceğini belirten Ekmen,  bu yasa ile birlikte belediyelerin eleştirilerek, belediyeler üzerinde kullanılacak bir vesayet aracının oluşturulduğunu ifade etti.