DEVA Partili heyetten TÜİK önünde çürük meyve-sebzeli eylem: Maaşlardan elinizi çekin

DEVA Partisi milletvekilleri ve partililerinden oluşan bir heyet, TÜİK önünde eylem yaparak düşük gösterilen enflasyon verilerine tepki gösterdi.

Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi İstanbul Milletvekilleri Elif Esen ve Maraş Milletvekili İrfan Karatutlu, bir grup partiliyle birlikte açıklanan enflasyon rakamlarına tepkilerini dile getirmek için TÜİK önünde açıklama yaptı.

Esen, pazar arabasıyla TÜİK binası önüne çürük sebze-meyve, makyaj temizleme suyu ve mendil getirdi. Eylemde, "Rakamlar sahte, yoksulluk gerçek", "TÜİK doktorunu söyle, gidelim", "Pula çevirdiniz lirayı, ödeyemiyoruz kirayı", "Emeğimizi çaldınız, enflasyonda sınıfta kaldınız" sözlerinin yer aldığı dövizler açıldı.

'DEDİKODU YA DA ZAYTUNG HABERİ Mİ DİYE DÜŞÜNÜYORUZ'

Esen yaptığı açıklamada, "‘TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya’nın 'Enflasyonun yüzde 75 olmasıyla 45 olması arasında nasıl bir fark var, bunu bir irdelemek lazım diye düşünüyorum. Bana sorarsanız bir fark yok. Fiyatlar gene artıyor’ sözlerini duyduğumda 'Gerçek olabilir mi' diye düşündüm. 'Dedikodu ya da mizahla açıklanan Zaytung haberi mi' diye düşünüyoruz" dedi.

Esen, açıkladığı rakamlarla çarşı pazar fiyatlarının örtüşmediğine dikkat çekerek, pazar tezgahlarında, normal meyve sebzenin yanında çürük meyve sebzenin de satıldığı fotoğrafları gösterdi. Esen, "TÜİK'in açıkladığı rakamlarda ekmek arası döner 77 lira diyor. Soruyorum hepinize, 77 liraya ekmek arası döner yiyebilen var mı? Yine TÜİK diyor ki, ev kirası 5 bin 845 lira. Soruyorum ev kiralarınız ne kadar? Bu fiyata ev kirası ödeyen var mı aramızda" diye konuştu.

'TÜİK EMEKLİNİN, MEMURUN, ASGARİ ÜCRETLİNİN MAAŞINDAN ELİNİ ÇEKSİN'

TÜİK'in yaptığı hesaplamaları bağımsız ve tarafsız denetlemeye açmasını isteyen Esen, şunları söyledi:

"TÜİK artık Türkiye'nin gerçeklerini şeffaf bir şekilde Türkiye vatandaşıyla paylaşsın. Emeklinin, memurun, asgari ücretlinin maaşından elini çeksin. DEVA Partisi olarak, emeklinin, asgari ücretlinin, aile geçindiren tüm bireylerin, kiradaki memurun, okula aç giden çocuğun her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Bizi Türkiye'nin farklı köşelerinde, farklı yerlerinde görmeye devam edeceksiniz. Ta ki Türkiye, o eski refah günlerini görene kadar, gençlerimiz yeniden ülkemizde geleceğe dair umut besleyene kadar biz çalışacağız. Türkiye'yi bu zor günlerden mutlu günlere kavuşturacağız."

'YETER ARTIK TÜİK, BU MAKYAJLI VERİLERDEN VAZGEÇ'

TÜİK'in daha önce açıkladığı veriler hakkında "Makyajlı veriler" ifadesini kullanan DEVA Partililer, basın açıklamasına makyaj temizleme suyu ve pamuk getirerek "TÜİK'e bu seti hediye edeceğiz. 'Yeter artık TÜİK, bu makyajlı verilerden vazgeç' diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Maraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu da TÜİK'in enflasyon sepetinde uzman doktor muayene ücretinin 34 lira göründüğüne dikkat çekerek, “34 yıllık tıp doktoruyum, 34 liralık muayene neredeyse ben de oraya gidip TÜİK Başkanı’ndan muayene olmak istiyorum" diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)