DEVA Parti’li Karal: Görünen o ki milletin ekonomisini, yine milletin vergileri ve tasarrufu kurtaracak

DEVA Parti'li Hasan Karal, "Görünen o ki milletin ekonomisini, yine milletin vergileri ve tasarrufu kurtaracak. Yakında ‘Yaşadığınıza dua edin vergisi’ alınırsa kimse şaşırmasın" dedi.

Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından üzerinde çalışmaları süren yeni vergi paketiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hükümetin ‘Reform Paketi’ olarak nitelendirdiği çalışmanın 7’den 70’e ekstra yük getireceğini belirten Milletvekili Karal, yaşanan ekonomik sıkıntılar dolayısıyla zor günler geçiren vatandaşların vergi yükü altında ezilmeye devam edeceğini söyledi.

Daha önce açıklanan tasarruf tedbirlerinden en çok etkilenen kesimin ve en büyük mağdurun da yine vatandaş olduğunu anımsatan Karal, “Faize milyarlarca lira ödenirken, ekonominin kara deliği olan Kur Korumalı Mevduat’a milyarlarca lira verilirken, geçiş garantili yatırımlara yapılan ödemeler aksatılmadan devam ederken tasarruf memurun servisinden, üreticinin alın terinden, işçinin, emekçinin bir lokma ekmeğinden yapılmaya çalışılıyor. Bunların yanında lüks, şatafat tam gaz devam ediyor” diye konuştu.

Milletvekili Karal, hükümetin üzerinde çalıştığı vergi düzenlemesinin 1999 Marmara Depremi’nin ardından hayata geçirilen vergi düzenlemesinden sonra bugüne kadarki en kapsamlı mali revizyonlardan biri olduğuna dikkat çekti. Hükümetin, kendi elleriyle ekonomide oluşturduğu kara deliği doldurmak için vatandaşın sırtına yükleyeceği vergi çeşitlendirilmesinde sınır tanımayacağının altını çizen Karal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vergi adaletini sağlayacağız diyorlar, doğrudan vergileri arttıracağız diyorlar ancak tasarrufu da vatandaştan bekliyorlar vergi yükünü de dar gelirlilere, sabit geliri olanlara yüklüyorlar. Görünen o ki milletin ekonomisini, yine milletin vergileri ve tasarrufu kurtaracak! Yakında ‘Nefes alma vergisi’, ‘Yolda yürüme vergisi’, ‘Gülme vergisi’, ‘Uyuma vergisi’, ‘Harçlık vergisi’, ‘Şehir dışına çıkış vergisi’, ‘Henüz daha beteri olmadığı için şükür vergisi’, bunlar da kara deliği doldurmaya yetmezse en nihayetinde ‘Yaşadığınıza dua edin vergisi’ alınırsa kimse şaşırmasın.”