DEVA Parti'li Karal'dan sokak hayvanları için öneri: Bilim Kurulu oluşturulmalı

Sokak hayvanları sorunun çözümü için öneride bulunan DEVA Parti'li Hasan Karal, "Acilen bir Bilim Kurulu oluşturulmalı ve kurulun alacağı kararlar uygulanmalı" dedi.

Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, sokak hayvanları sorunun çözümü için öneride bulundu. Karal, “Çözüm için acilen bir Bilim Kurulu oluşturulmalı ve bu kurulun alacağı kararlar tüm Türkiye’de uygulanmalıdır. Aksi halde top orta sahada döner durur, kalıcı bir çözüm de bulunmaz.” dedi.

DEVA Partili Karal, yaptığı açıklamada sokak hayvanları sorununun gün geçtikçe büyüdüğünü söyledi.

Sorunun “iki başlı” olduğuna dikkat çeken Karal, “Bir yanda sokak hayvanlarının saldırısı dolayısıyla yaralanmalara, hatta ölümlere varan olaylar yaşanıyor. Diğer yanda ise Allah’ın yarattığı canlıdan bahsediyoruz. Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim, hayvanlara karşı adil ve merhametli olunması gerektiğini vurgular. Bu nedenle her iki taraf açısından sokak hayvanları sorununun çok hassas bir konu olduğu aşikar. Yapılacak olası bir düzenlemede de tüm tarafların hassasiyetlerinin gözetilmesi gerekir” diye konuştu.

'ÇÖZÜM İÇİN BİLİM İNSANLARIMIZA GÜVENMELİYİZ'

Milletvekili Karal, özellikle sosyal medyada konuyla ilgisi olsun ya da olmasın dezenformasyona varan paylaşımların olduğunu vurguladı. Hayvan hakları savunucuları ile bu hayvanların toplatılmasını ve uyutulmasını savunanların karşı karşıya geldiğini ifade eden Karal, şu öneride bulundu:

“Kanuni düzenleme için yapılan çalışmalarda ve kamuoyu yoklamalarında, bu sorunun belli kesimler tarafından çözülemeyeceğini, uygulanacak yöntemlerde çok büyük ayrışmaların yaşandığına şahit oluyoruz. Sokak hayvanları sorununu ne siyasiler ne gazeteciler ne hayvanseverler ne de bir başkaları çözebilir. Çözüm için acilen bir Bilim Kurulu oluşturulmalı ve bu kurulun alacağı kararlar tüm ülke genelinde uygulanmalıdır. Aksi halde tabiri caizse top orta sahada döner durur ve kalıcı bir çözüm de bulunamaz. Bu nedenle bilime, bilim insanlarımıza güvenmeliyiz ve çözümü onlara bırakmalıyız.”