DEVA Partili Kısacık'tan 'Şakirpaşa' tepkisi: Yatırım gelmez

87 yıllık Adana Şakirpaşa Havaalanı'nın kapatılma riskine dikkat çeken DEVA Partili Sadullah Kısacık, "Adana'nın marka değeri azalacak" diye konuştu.

Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Ankara Milletvekili Sadullah Kısacık, Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın 10 Ağustos’ta yapılacak açılışıyla, Adana Şakirpaşa Havaalanı’nın kapatılması riskiyle karşı karşıya kalacağını TBMM’de düzenlediği basın toplantısıyla gündeme taşıdı. 

Adana Şakirpaşa Havaalanı’nın 87 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin uluslararası düzeyde kamusal hizmet veren en eski havaalanı olduğunu belirten Kısacık, havaalanının kapatılacak olması halinde şehrin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda zarar göreceğini ve Adana’nın dünyaya açılan kapısının kapanacağını söyledi. 

'ADANA'NIN MARKA DEĞERİ AZALACAK'

Kısacık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yönetim danışmanı olarak çalışmış ve uluslararası yatırım projelerinin getirilmesinde danışmanlık hizmeti vermiş bir hemşehriniz olarak söylüyorum. Uluslararası firmalar bir şehre yatırım yaparken o şehrin hava, kara, deniz, demiryolu gibi lojistik durumları gibi kriterlere göre yatırımlarını değerlendirir. Böylesi bir durumda Mersin’de, Gaziantep’te Hatay’da, Kahramanmaraş’ta havalimanı varken Adana’da olmaması uluslararası yatırımcıların Adana’ya ilgisinin azalmasına yol açar. Ayrıca Adana kültür ihraç eden, festivallerin, ilklerin, enlerin, teklerin şehridir. Bu potansiyelini kazanmasında, havaalanı sayesinde doğrudan ve kolaylıkla şehir merkezine ulaşımın büyük katkısı var. 87 yıllık geçmişiyle kesintisiz hizmet veren havaalanımız kapatıldığında ulusal ve uluslararası havayolu şirketlerinin uçuş rotaları arasında Adana yer almayacak. Milyonlarca yolcu Adana’ya değil, Mersin’e gelecek. Adana’ya gelecek yolcu uçaktan inince Adana’ya değil, ‘Mersin’e geldim’, diyecek. Yatırım değerlendirmelerinden Adana’nın ismi silinecek. Tüm bunlar Adanamızın marka değerini azaltacak ve bitirecek önemli faktörler.”