DEVA Partili Rızvanoğlu: 'İstanbulluları betona boğmaktan vazgeçin'

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu, Orhaniye Kışlası'nın önünde yaptığı açıklamada, 'İstanbulları nefessiz bırakmaktan, betona boğmaktan vazgeçin' diye konuştu.

Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, Beşiktaş'ta buluanan Orhaniye Kışlası’nda yaptığı açıklamada, yeşil alan olan arazinin imara açılmasına tepki gösterdi.

İktidarın askeri alanları yeşil alan olmaktan çıkararak imara açmasına tepki gösteren Rızvanoğlu “Arkamda görmüş olduğunuz Orhaniye Kışlası, İstanbul Beşiktaş’ta önemli bir yeşil alan. İsminden de anlaşılacağı gibi burası eskiden askeri bir araziydi. Ancak 2016 yılında, iktidar askeri arazileri şehir dışına çıkarma kararı aldı. İktidar o dönem arazilerin yeşil alan kalacağını söyledi. Ama maalesef yeşil kalacağı söylenen bu alanlar iktidarın rant kıskacına girdi ve kurtulamıyorlar. Son olarak da 2. Abdülhamid tarafından Yıldız Sarayı'nı korumak için yaptırılan bu alan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı eliyle imara açıldı. Askeri araziler yeşil kalacak diyenler, şimdi burada arkamda gördüğünüz bu iş makinalarının çalışmasına, koca koca binaların yapılmasına izin veriyorlar. Üstelik ecdat yadigarıymış, içinde Kültür Bakanı'ndan tescilli bina varmış filan hiç umursamadan. Yani resmen ecdat ecdat diyenler ecdat yadigarını yerle bir ediyor” dedi.

'İKTİDAR BU ŞEHRE VE İNSANINA DAHA NE KADAR İHANET ETMEK İSTİYOR?'

Alanın stratejik önemine değinen Rızvanoğlu “Daha da vahimi bu bölge tehlikeli deprem bölgesi içinde yer alıyor. Bu iktidar buraları betonlaştırıp, nüfus yoğunluğunu artırarak bu şehre ve insanına daha ne kadar ihanet etmek istiyor? Ayrıca buranın altında önemli su yolları da geçiyor. Siz İstanbul’u susuz mu bırakmak istiyorsunuz? Zaten benzer düşünceleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi de plan değişikliği teklifinde Bakanlıkla paylaşmıştı” ifadelerini kullandı. 

'İSTANBULLULARI BETONA BOĞMAKTAN VAZGEÇİN'

İktidara çağrı yapan Rızvanoğlu, açıklamasını "Ben de bugün buradan iktidara yerinden bir çağrı yapmak istiyorum, gelin bu tarihi yanlıştan dönün. Gelin İstanbulları nefessiz bırakmaktan, betona boğmaktan vazgeçin. Gelin tarihi ve kültürel mirasımıza samimi bir şekilde sahip çıkın. Gelin rantı değil, 16 milyon İstanbullu’nun geleceği düşünün" diyerek sonlandırdı.