DEVA Partili Şahin'den 'komisyon' tepkisi: Demokrasiye ihanet

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, 3 milletvekilinin Dışişleri Komisyonu toplantısından çıkarılmasına sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili İdris Şahin, DEVA Partisi milletvekilleri Mehmet Emin Ekmen ve Burak Dalgın ile DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Dışişleri Komisyon toplantısından çıkarılması hakkında açıklamalarda bulundu.

Şahin, komisyon toplantısından çıkarılan vekiller hakkında X (eski adıyla Twitter) hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

“Millet iradesini yok sayan adım adım ülkeyi otoriter bir anlayışa teslim eden iktidar sahiplerine sesleniyorum” diyen Şahin, şu ifadeleri kullandı: “Bugün Dışişleri Komisyonu'nda yaşanan rezaleti milletimize nasıl açıklayacaksınız? Yaptığınız çirkinlikler ve kural dışı hareketler ile Sayın Erdoğan’ın dikkatini çekmek uğruna ülkenin demokratik kurumları ve teamüllerini yok etmek demokrasimize ihanettir. Millet iradesine açıkça saygısızlıktır. Başta @fuatoktay ve iktidar mensubu komisyon üyelerini kınıyorum. TBMM Başkanı Sayın @NumanKurtulmus’u ise parlamentonun saygınlığını korumaya davet ediyorum. Milletvekili arkadaşlarımız Sayın @bdalgin, @emin_ekmenve @gergerliogluof‘nuda onurlu duruş gösterdikleri için tebrik ediyorum.”