DEVA Partili Yeneroğlu, 'Off the record' deyince yayında olduğunun farkına vardı

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun DEVA Partili bazı yöneticilerle yaptığı gizli görüşmeye dair gazeteci Bahar Feyzan’la konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yeneroğlu, yayında olduğunu fark etmedi.

Abone ol

DUVAR - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun DEVA Partisi'nin kimi yöneticileriyle yaptığı toplantının ortaya çıkmasının ardından başlayan kriz sürüyor. 

Gazeteci Bahar Feyzan, YouTube’da canlı yayın yaptığı sırada DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nu telefonla aradı. Feyzan, Yeneroğlu’nu yayına aldı ve bunu kendisine bildirdi. Ancak Yeneroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında sözledikleri için “off the record” deyince Feyzan, yayında oldukları uyarısında bulundu. “Yayında olduğunuzu söylemiştim” diyerek uyaran Feyzan'a Yeneroğlu, "Ama neden yayında olduğumu söylemediniz" yanıtı verdi.

Feyzan'ın kendisini uyardığını hatırlatması üzerine ise Yeneroğlu, "Zaten bilinmeyen bir şey anlatmadım, hayırlısı olsun" diyerek sözlerine devam etti.

Yeneroğlu, yayında olduğunu bilmediği kısımda şöyle konuştu:

Kemal Bey, yani bilemiyorum... Bizim genel Başkanımız böyle bir şey düşünemiyorum bile. Herhangi bir siyasi partinin genel başkanı görevde olan başkalarının yöneticileriyle hem de çok yerel düzeyde, ilçe başkanlarıyla bir görüşme yapıp, bu arkadaşlar bu arada of the record söylüyorum..."

Bu ifadelerin ardından Bahar Feyzan, Yeneroğlu'nu "Of the record söylemeyin yayındasınız şu an" diyerek uyardı.

'KEMAL BEY'İN İZAH ETMESİ LAZIM' 

Yayında olduğunu fark eden Yeneroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Söylediğimiz şeyler çok gizli, özel şeyler de değil. Kemal Bey'in ve CHP'nin bunu izah etmesi lazım. Kemal Bey'e bizim yakıştıramadığımız bir durum. CHP'nin izahat getirmesi lazım. Herhangi bir partinin yerel yöneticileriyle ana muhalefetin lideri neden görüşür? Bizim için zaten Ümit Özdağ meselesi, böyle bir özel mutabakat güven bunalımına sebebiyet vermişti.

CHP açısından garip bir durum. Gürsel Tekin ziyaret öncesinde yerel düzeyde ittifak cümleleri kurmuş. Ahlaken çok problemli bir şey bu. Çok şaşırtıcı bir durum. Kemal Bey ciddi bir güven bunalımına sebebiyet vermişti. Bir de bizim zaten son haftalarda istifa etmeye hazırlanan veya bir kısmını bizim de görevden alma noktasına geldiğimiz ilçe başkanları kendilerine çıkış için bir zemin arıyorlar ve ana muhalefet lideri bunu kabul ediyor ve bu arkadaşlarla görüşüyor."

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, hafta sonu İstanbul'da DEVA Partisi’nin bazı ilçe başkanlarıyla gizlice görüştüğü ortaya çıkmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun görüştüğü DEVA Partili bazı ilçe başkanlarının CHP’ye katılması karşılığında DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman’a belediye başkanlığı verileceği iddia edilmişti. DEVA Partili isimler söz konusu görüşmenin ardından toplu istifa kararı almıştı.

'YAKIŞMADI KEMAL BEY'

Söz konusu görüşmeye DEVA Partisi Genel Merkezi’nden de tepki gelmiş, partinin Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, "Yazık. Yakışmadı Kemal Bey." sözleriyle Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki göstermişti.

CHP'Lİ VEKİLDEN'DEĞİŞİM ŞART' AÇIKLAMASI

CHP'den yapılan açıklamada ise, Ankara Milletvekili Murat Emir, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sağın ıskartaya çıkmış, siyasi yaşamını tüketmiş aktörlerine partimizin önemli koltukları ikram edilerek sağdan oy alamayacağımızın onlarca örneğini yaşayarak gördük. Yerel seçim öncesinde Deva partili ilçe başkanlarının partimize devşirilmesinin arka planında siyasal/ideolojik bir yakınlaşma olduğunu düşünmek için hiç bir nedenimiz yok. Yeni bir '39 vekil vakası' hazırlığının yapıldığından kaygılıyız. Partimiz bir an evvel kendi ilkelerine ve değerlerine dönmek zorundadır. Değişim şarttır." (HABER MERKEZİ)