DEVA Partisi 81 ilde kendi adaylarıyla seçime girecek

Babacan, "DEVA Partisi, önümüzdeki yerel seçimlerde, tüm ülke sathında kendi ismiyle, kendi amblemiyle, kendi adaylarıyla seçime girme kararı almıştır" dedi.

Abone ol

ANKARA - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin tüzük kurultayında yerel seçim çalışmaları ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Babacan, "DEVA Partisi, önümüzdeki yerel seçimlerde, tüm ülke sathında kendi ismiyle, kendi amblemiyle, kendi adaylarıyla seçime girme kararı almıştır. Kararımız ülkemiz için, partimiz için hayırlı olsun" dedi.

Babacan ayrıca temiz belediyecilik için siyasi ahlak ilkelerini açıklayarak bir ilke imza atacaklarını söyledi.

Babacan’ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyleydi:

İTTİFAK DOĞRUYDU, YANLIŞ OLAN, İTTİFAK RUHUNU ANLAMAYANLARIN YAPTIKLARIYDI: Biz tarihin doğru tarafında yer aldık. Başaramadık. Evet, vatandaşlarımızın çoğunluğunun onayını alamadık. Talihsiz tartışmalar, tekil hırslar ve anlamsız kavgalar yüzünden vatandaşlarımız; Millet İttifakı’nın bu ülkeyi uyumlu bir şekilde yönetebileceğine inanmadı…İttifak doğruydu arkadaşlar. Yanlış olan, ittifak ruhunu anlamayanların yaptıklarıydı.

İTTİFAK RUHUNU ANLAMADAN, KENDİ KÜÇÜK HESAPLARININ PEŞİNDE KOŞANLAR BİZLERİ ANLAYAMAZ: Bakmayın şimdi masaya laf edenlere, bakmayın o masayı ağır ithamlarla suçlayanlara. Küçük hesaplarının peşinde koşanlar bizi anlayamaz. Siyasette ‘kaybetmek’, siyaseti sadece koltuk peşinde koşmaktan ibaret zannedenlerin kullandığı bir kavramdır. Türkiye’de ilk kez; mahalleler arası duvarları yıkacak bir yönetim modeli hedefledik. Kendisini tanımlarken, ‘muhafazakarım’ veya ‘sekülerim’ diyenlerin, ‘Atatürkçüyüm, milliyetçiyim, sosyal demokratım, liberalim’ diyenlerin bir arada olacağı bir ülke tasavvuru ile çalıştık. O yüzden şimdi televizyon ekranlarında, ittifak ruhunu anlamadan, kendi küçük hesaplarının peşinde koşanlar bizleri anlayamaz.

DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKANI OLARAK 15 VEKİL İÇİN Mİ BURADAYIM?: Seçimden bu yana, bizleri durmaksızın küçümseyerek, ‘15 vekil-15 vekil’ ağızlara pelesenk edildi. Ben, DEVA Partisi Genel Başkanı olarak, 15 vekil için mi buradayım? Siz 15 vekil için mi siyasete girdiniz? Yüzlerce insan hep beraber 15 vekil için mi bu devasa külliyatı hazırladık? Değerli arkadaşlarım, evelallah, bir gün gelecek, milletimiz DEVA Partisi’ne bu ülkeyi yönetme yetkisini verecek. Hiç kuşkunuz olmasın.

YÜZ MİLYARLARCA DOLARI YÖNETTİM, BOĞAZIMDAN TEK BİR HARAM LOKMA GEÇMEDİ: Bazı yorumcular, gazeteciler, akademisyenler, siyasetçiler; muhafazakarları demokrasi karşıtı olarak ilan ettiler. Biz AK Parti tabanına, muhafazakar mahallelere elimizi uzattıkça bizi de yıpratmaya kalkıştılar. Ama her fırsatta bizlere çamur atanlara ve demokrasi birlikteliğini kabahatli bulanlara da sesleniyorum: Vaktiyle AK Parti’nin kurucusu olduğum için, AK Parti’de siyaset yaptığım için beni ve bazı arkadaşlarımı âdeta suçlu gibi göstermeye çalıştılar. Ben 2001’den 2015’e dek görev yaptığım, ülkeme hizmet ettiğim her bir günden onur duyuyorum. Yüz milyarlarca doları yönettim, boğazımdan tek bir haram lokma geçmedi.

DEVA PARTİSİ, YEREL SEÇİMLERDE, KENDİ ADAYLARIYLA SEÇİME GİRME KARARI ALMIŞTIR: Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılına hep beraber damgamızı vuracağız. İl ve ilçe başkanlıklarımızdan gelen değerlendirmeleri de dikkate alarak DEVA Partisi, önümüzdeki yerel seçimlerde, tüm ülke sathında kendi ismiyle, kendi amblemiyle, kendi adaylarıyla seçime girme kararı almıştır. Çok hızlı bir şekilde adaylarımızı belirleyip kampanyamıza başlayacağız.

TAM BAĞIMSIZ BİR SİYASİ PARTİYİZ, ALLAH’TAN BAŞKA KİMSENİN ÖNÜNDE EĞİLMEYİZ: Biz, bir gün öyle, bir gün böyle konuşanların; dün savunduklarını bugün unutanların partisi değiliz. Ülkemizin tüm değerlerini sahiplenenlerin, diğerine saygıyı baş tacı edenlerin partisiyiz. Bizimiz alnımız açık, başımız dik. Hiç kimseyi aldatmadık. Hep doğruları söyledik. Montaj videolarla insanları kandırmadık. Tek kuruşluk kamu imkânı kullanmadık. Kendi bileğimizin gücüyle, alnımızın teriyle çalıştık. Bunun içindir ki biz, tam bağımsız bir siyasi partiyiz. Kimseye borcumuz yok. Allah’tan başka hiç kimsenin önünde eğilmeyiz. (DUVAR)