DEVA Partisi Sözcüsü Şahin: Vergi paketinin servis edilmesi manidar

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, "Vergi paketinin yasa teklifi haline gelmeden kamuoyuna bu denli erken şekilde servis edilmiş olması oldukça manidardır" dedi.

Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Av. İdris Şahin, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Şahin konuşmasına, vergi paketi hakkındaki açıklamaları ile başladı. Şahin, “Vergi paketi iltizam usulüne benzer bir anlayışla hazırlanmıştır” dedi.

Şahin, “Vergi paketinin yasa teklifi haline gelmeden kamuoyuna bu denli erken şekilde servis edilmiş olması da oldukça manidardır. Vergi paketi iltizam usulüne benzer bir anlayışla hazırlanmıştır. Örneğin; Asgari gelir ve kurumlar vergisi. Söz konusu vergi paketi işlem maliyetlerini ve mükellefler üzerindeki işlem yüklerini artıracak unsurlar içermektedir. Bazı düzenlemelerin dar ve orta gelirlilerin yükü azaltmak yerine artıracağı yönünde güçlü bir kanaat oluşmuş durumdadır. Bu kanaatin bir kısmı gerçeği yansıtırken bir kısmı da paketin muğlaklığından kaynaklanmaktadır. Örneğin; Bahşiş alanlar, moto-kuryeler, engelliler, çiftçiler, esnaflar gibi kesimlerle ilgili düzenlemeler” ifadelerini kullandı.

Engelli vatandaşların ÖTV’siz araç alma hakkının kaldırılmasına değinen Şahin, “Hatalarınızın üstüne bir hata daha koyuyorsunuz. Engelli durumdaki özel vatandaşlarımızın almış oldukları araçların kullanım yıllarını 5 yıldan 10 yıla çıkartıyorsunuz. Bu yetmez gibi birde engelli bireylerin ailelerine vefatından sonra ÖTV tutarını ödemelerini dayatıyorsunuz. Biz iktidarınızdan engelli durumdaki özel vatandaşlarımıza yeni engeller değil, onların daha adil, daha güzel ve daha ferah bir ortamda yaşamaları için gerekli bir düzen oluşturmanızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

'YANLIŞLARINIZ BUNLAR VE BU İŞİN DOĞRUSU DA BU DİYORUZ'

“Vergi Sistemine dair düzenlemeler malî disiplinin ve istikrarın olmazsa olmazıdır. Bunları yapabilmenin yolu ise 3 K‘dan geçmektedir” diyen Şahin, madde madde açıklamalarda bulundu: 

“- Kural bazlı bir yönetim anlayışı,

- Güçlü Devlet Kurumları’nın varlığı,

- Ehliyetli, liyakatli Kadrolar,

İktidarınızın övündüğünüz geçmiş yıllarındaki ekonomideki güzel günlerin mimarı Sayın Ali Babacan ve arkadaşlarının kurmuş olduğu DEVA Partisi olarak iktidarınıza sesleniyoruz. Yanlışlarınız bunlar ve bu işin doğrusu da bu diyoruz. İstifade etmenizi ve bu doğrultuda politika üretmenizi iktidarınızın olumsuzluklarının yükünü çeken milletimiz adına sizlerden istiyoruz.”

'PARLAMENTONUN ONURUNA DAHA FAZLA ZARAR VERMEYİN'

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, “Kurumlarımıza yakışmayacak bir görüntü” diyerek, elinde bulundurduğu bir fotoğrafı basın mensuplarına gösterdi. Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’deki Grup Toplantısı sonrası Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un odasında çekilen ve basına servis edilen görüntüyü eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

“Bu görüntü kurumların ne hale getirildiğinin en net göstergesidir. Sayın Kurtulmuş bir partinin veyahut Cumhur İttifakı’nın desteğiyle TBMM Başkanı seçilmiş olabilir. Ancak seçildiği andan itibaren Parlamentonun onurunu en fazla korumakla yükümlü kişidir. Sayın Kurtulmuş acaba bu görüntülerle Parlamentonun saygınlığının zedelendiğinin farkında mı? Bizim kendisine tavsiyemiz şudur: Lütfen bu görüntülere kendinizi de Parlamentoyu da düşürmeyin. Bu Parlamentonun onurunu korumanın hepimizin önceliği olduğunu unutmayın. Sayın Erdoğan ‘Mekanın sahibi benim’ görüntüsü veriyor, doğru. Ancak bu görüntüleri servis etmenin, TBMM makamını küçültmenin kime ne faydası var? Lütfen bu tür görüntülerden kaçının ve Parlamentonun onuruna daha fazla zarar vermeyin.”