DEVA'lı Karal: 'Türkiye parası en değersizler ligine doğru ilerliyor'

DEVA Partili Milletvekili Hasan Karal, ekonomik krize tepki gösterdiği yazılı açıklamasında, 'Merkez Bankası bugün hala yıl sonu enflasyon tahminleriyle günü kurtarmaya çalışıyor' diye konuştu.

Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, ekonomik krize dikkat çektiği yazılı bir açıklama yaptı. 

Karal, 2009 yılında tedavüle çıkan en büyük banknot olan 200 liranın satın alma gücünün büyük oranda düştüğünü belirterek, “Ülkemiz ekonomi politikasının yönünün nereye çevrildiği, 'istikrarlı' bir şekilde nereye doğru gittiği ortada. Türkiye, dünyanın en iyi 10 ekonomisinden biri olacaktı. Ekonomimiz en iyi 10 arasına giremedi ama parası dünyanın en değersiz ülkeleri ligine doğru emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

'MERKEZ BANKASI TAHMİNLERLE GÜNÜ KURTARMAYA ÇALIŞIYOR' 

Yüksek enflasyon dolayısıyla her geçen gün sabit gelirli vatandaşların, memurların, emeklilerin, işçilerin alım gücünü kaybettiğini belirten Karal, “Vatandaş hayat pahalılığı altında inim inim inlerken, Merkez Bankası bugün hala yıl sonu enflasyon tahminleriyle günü kurtarmaya çalışıyor. O tahminleri de bir türlü tutturamıyorlar. Bugün yine daha önce açıkladıkları tahmini revize ettiler. Yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 36 iken yüzde 38’e yükseltmek durumunda kaldılar” diye konuştu.

'HUKUKSUZLUĞUN HÜKÜM SÜRDÜĞÜ BİR YERDE EKONOMİYİ DÜZELTEMEZSİNİZ'

Karal, ekonomik sıkıntıların çözüm yolunun adaletten geçtiğinin altını çizdi.

Karal, “Dün söyledik, bugün söylüyoruz, yarın da söyleyeceğiz. Ekonomik sıkıntılar, sadece ekonomik tedbirlerle çözülmez. Haksızlığın, hukuksuzluğun, adaletsizliğin hüküm sürdüğü bir yerde ne yaparsanız yapın ekonomiyi düzeltemezsiniz, toplumsal refahı yükseltemezsiniz. Devletin temeli nasıl adalet ise ekonominin temeli de, temel taşı da adalettir. Adil olmadan, hukukun üstünlüğünü sağlamadan yaptıklarınızla sadece günü geçiştirmek için makyaj yapmış olursunuz" diyerek sözlerini noktaladı.